3 tips waarmee u de beste dedicated server uitkiest

U heeft besloten dat u de beste dedicated server wilt vinden. Dit is in veel gevallen een goed idee, want uw website loopt er beter van en valt nooit uit. Met een dedicated server hoeft u uw ruimte nooit meer te delen met anderen en bent u zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid. Grote webwinkels kiezen vaak voor een dedicated server, omdat deze veel inkomen genereren en dat niet mogen uitvallen. Gebruikt u daarom de onderstaande 3 tips om de beste dedicated server te vinden voor u.

1.      Het beste dedicated server soort

Een eerste keuze die u maakt is die van het soort server dat u wilt gebruiken. En dat is weer afhankelijk van wat u met uw server wilt kunnen doen. Voor u kan een kleine single processor server met 6 cores de beste dedicated server zijn, vooral als u wat geld wilt besparen. Voor de multitaskers onder ons is een dual processor veel handiger. U kunt hier dan zeker 48 cores aan toevoegen, of minder uiteraard, mocht u dit willen. Er zijn storage servers, performance servers en GPU servers. Laat u hier goed over inlichten, want deze keuze bepaalt niet alleen wat u met uw server kunt doen, maar ook de prijs.

2.      Neem zoveel RAM als mogelijk

Een andere keuze die u moet maken is over de hoeveelheid geheugen. Dit wordt aangeboden in RAM en het is niet onverstandig om dan altijd voor maximaal te kiezen. Hoe groter uw geheugen, hoe efficiënter uw server is. En dat betekent weer dat alles goed werkt, dus uw website, uw email, uw applicaties en uw toegang tot uw opgeslagen data. Ook de bezoekers van uw website zullen u hier dankbaar voor zijn, want hoe beter uw website loopt, hoe groter de kans dat ze blijven hangen en hoe beter de gebruikerservaring. De beste dedicated server is dus soms de server met het grootste geheugen.

3.      Denk goed na over het operating systeem

Als laatste zal u een keuze moeten maken tussen twee gangbare operating systemen, namelijk Windows of Linux. Deze keuze maakt u waarschijnlijk door te kijken naar de programma’s die uw bedrijf in gebruik heeft. Sommige software loopt op Linux en andere op Windows. Tegelijkertijd komt hier natuurlijk ook uw eigen voorkeur bij kijken en is het mogelijk op die manier een keuze te maken. Wat u ook kiest, het is belangrijk dat de programma’s die u in uw bedrijf gebruikt of gaat gebruiken op dit operating systeem werken. De beste dedicated server hier is de server die past bij de programma’s die u wilt kunnen draaien.

Wat is de beste dedicated server voor u?

Bij het aanwijzen van de beste dedicated server staat u er niet alleen voor. Er zijn specialisten en hosting providers die u exact uit kunnen leggen welke u het beste wel en niet kunt kiezen. Daarom is het verstandig om van deze kennis gebruik te maken en de beste dedicated server te nemen in samenspraak met een specialist. Op die manier weet u zeker dat u een server uitkiest die exact aansluit bij uw eigen benodigdheden.