4 dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste Hosting

Vier belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden voor het afsluiten van een hosting

Internet groeit met de dag en dit betekent dat er steeds meer websites bijkomen. En meer websites betekent ook dat er meer hosting nodig is. Om die reden heb jij als consument veel keuze als het gaat om de hosting.

Enerzijds is dit zeer handig, want je kunt dan precies iets zoeken wat bij je past. Anderzijds zorgt het natuurlijk ook voor keuzestress, want je hebt zoveel mogelijkheden. Je bent dan bang dat je de verkeerde keuze gaat maken.

Daarom in dit artikel vier zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van je hosting.

Recensies lezen

Allereerst is het zeer belangrijk om recensies te lezen. Op internet vind je recensies van verschillende hostingsites. Let wel: vaak hebben hostingbedrijven ook op hun eigen websites recensies opgenomen.

Je hebt vaak meerdere plekken waar je recensies kunt lezen. Allereerst, zoals gezegd, op de eigen website, maar ook via Google of sites zoals Trustpilot of Klantenvertellen.

Op basis van deze recensies kun je een deugdelijk oordeel scheppen over de hosting. Op die manier weet je welke hosting het best bij je past en lees je ook de negatieve aspecten van elke hosting.

Wat voor website heb jij?

Bij het afsluiten van een hosting moet je natuurlijk ook altijd rekening houden met de aard van je website.

Schrijf je bijvoorbeeld blogs en verwacht je verder niet veel bezoekers?

In dat geval kun je gemakkelijk een kleiner hostingpakket afsluiten tegen een scherpe prijs.

Veel hostingbedrijven bieden dit aan. Je hebt dan namelijk niet veel nodig. In deze gevallen zou het zonde zijn om meer te gaan betalen.

Heb je echter een grote website. Daarbij kun je denken aan een uitgebreide webwinkel of iets dergelijks. In die gevallen is het dan wel weer verstandig om voor een duurdere webshop hosting te kiezen. Dan natuurlijk ook met het oog op de toekomst. Een webwinkel kan zich namelijk uitbreiden en dan heb je meer data nodig. Je kunt dan het beste kiezen voor een hostingpakket met veel ruimte.

Aanvullende diensten

Bij het zoeken naar een hosting moet je ook altijd rekening houden met de aanvullende diensten. Hoe zien die er ongeveer uit? Een goede hosting biedt vaak gratis aanvullende diensten aan. Een aanvullende dienst kan bijvoorbeeld het oplossen van hackproblemen zijn. Een website kan gehackt worden, aangezien veel applicaties daar gevoelig voor zijn. Je wilt daar natuurlijk tegen beschermd worden, zonder dat je veel extra kosten kwijt bent. Bij een goede hosting wordt dit gratis voor je opgelost en dat is uiteraard zeer voordelig.

Communicatie

Er zijn zeer grote hostingbedrijven waarbij je vaak minder hoeft te betalen voor de hosting, maar het nadeel is dan het gebrek aan een directe communicatie. Daarnaast heb je kleinere hostingbedrijven. Daar ben je vaak wat meer geld kwijt, maar vaak zijn die wel voorzien van een directe communicatie. Ook daar moet je dus goed naar kijken.