Alles wat je moet weten over CMS hosting

Het afsluiten van een nieuw hostingpakket is niet gemakkelijk. Niet omdat er te weinig hostingpakketten zijn, maar juist omdat er vele verschillende hostingcontracten worden aangeboden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om CMS hosting af te sluiten voor jouw website. Wat deze hosting precies inhoudt en welke soorten CMS hosting er precies zijn, lees je in dit artikel. Met de informatie op deze pagina helpen wij je te bepalen of CMS hosting wel of niet interessant is voor jou.

Wat is CMS hosting?

CMS hosting betreft hosting die specifiek afgestemd is op de kenmerken en de eisen van het te installeren CMS systeem. Dit zijn kenmerken en eisen als de beschikbaarheid van de database, maar ook de rekenkracht van een CMS systeem en de programmeeromgeving van het CMS. Sluit je bijvoorbeeld WordPress hosting af, dan krijg je een hostingpakket dat specifiek afgestemd is op de kenmerken en eisen van dit CMS.

Het afsluiten van een CMS hostingpakket heeft een belangrijk voordeel. Omdat dit hostingpakket helemaal afgestemd is op het CMS van jouw website, werkt deze hosting namelijk optimaal. Het hostingpakket ondersteunt de beschikbaarheid van het CMS, de rekenkracht van het CMS en de programmeeromgeving van het CMS en hier kun je zeker van profiteren. Dat het hostingpakket jouw CMS optimaal ondersteunt, betekent simpelweg dat het pakket jouw website optimaal ondersteunt. Jouw website is namelijk in dit CMS gebouwd en heeft dezelfde kenmerken en eisen als het Content Management Systeem. Deze kenmerken en eisen worden door jouw CMS hosting optimaal ondersteund.

Verschillende soorten CMS hosting

Er zijn verschillende soorten Content Management Systemen en daarom zijn er ook verschillende soorten CMS hosting. Het gaat om de volgende soorten CMS hosting:

Heb je een WordPress website, dan sluit je WordPress hosting af. Ga je een website bouwen in het CMS Joomla, dan sluit je hier de juiste CMS hosting voor af.

Wel of geen CMS hosting afsluiten?

Het is niet verplicht CMS hosting af te sluiten voor jouw website. Wil je een website bouwen in het CMS WordPress, dan ben je niet verplicht CMS hosting voor dit specifieke Content Management Systeem af te sluiten. Je kunt ook gewoon een ander hostingpakket kiezen.

Wel is het interessant CMS hosting af te sluiten voor het specifieke Content Management Systeem dat je gebruikt. CMS hosting ondersteunt jouw Content Management Systeem namelijk optimaal en dit betekent dat het hostingpakket jouw website optimaal ondersteunt. Wij raden je aan om diverse hostingpakketten met elkaar te vergelijken, zodat je de beste hosting voor jouw website kunt vinden. Dit kan een CMS hostingpakket zijn, maar het kan ook om een ander soort hostingpakket gaan. Door hostingpakketten te vergelijken, weet je zeker dat je de beste hosting afsluit voor de beste prijs.