Argeweb Hosted Exchange 2010

Hosted Exchange 2010 kent vele toepassingen en mogelijkheden. Deze e-maildienst wordt dan ook voornamelijk gebruikt voor zakelijke doeleinde. Nu denk je misschien het volgende, kan ik ook gebruik maken als ik niet precies weet hoe het werkt en of in elkaar steekt? Het antwoord op deze vraag is natuurlijk JA!

Argeweb legt dit uit voor de beginners onder ons in een paar eenvoudige stappen. Het is vaak erg handig om eerst uit te leggen waarom bepaalde handelingen een vereiste zijn. Wanneer je dit duidelijk verwoord en uitlegt zorgt het misschien voor een beter inzicht over hoe deze dienst precies werkt. Op deze manier kan het gemakkelijker worden om de dienst naar eigen wensen in te richten.

Stap 1: Bestellen

De allereerste stap (voor de hand liggend natuurlijk) is het bestellen van de dienst Hosted Exchange 2010. Je besteld Hosted Exchange 2010 in feite om gebruik te kunnen maken van deze dienst. Nadat je de bestelling hebt afgerond kun je het naar eigen wensen inrichten. Er is dus nog niets aangemaakt wanneer je deze dienst hebt besteld.

Stap 2: Aanmaken

De volgende stap is het aanmaken en inrichten van je Hosted Exchange 2010. Op welke punten moet je zoal letten wanneer je gebruik gaat maken van deze dienst. Het belangrijkste is dat je een domeinnaam tot je beschikking hebt. Wanneer je geen domeinnaam tot je beschikking hebt kun je helaas geen gebruik maken van Hosted Exchange 2010. Het geregistreerde domeinnaam hoeft daarentegen niet perse bij ons te zijn ondergebracht. Als je een domeinnaam bij een andere webhosting provider hebt ondergebracht kun je alsnog gebruik maken van Hosted Exchange 2010 bij Argeweb. Er zijn echter wel een aantal aanvullende handelingen voor nodig. Deze kun je teruglezen in het volgende artikel:

Knowledge Base Artikel

(Mocht je dus je domeinnaam bij een andere webhosting provider hebben ondergebracht dan dient wel eerst gecontroleerd te worden of jij ook daadwerkelijk de eigenaar bent van dit domein. Het kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat zomaar iedereen een willekeurig domein kan gebruiken om e-mails meer te versturen. Dit is de reden waarom onze Customer Site een check uitvoert wanneer er een nieuw domein wordt toegevoegd als Hosted Exchange 2010 organisatie).

Stap 3: Inrichten

Via ECP gaan we daadwerkelijk de Hosted Exchange 2010 inrichten. ECP is de afkorting voor Exchange Control Panel en dit is een beheeromgeving van Microsoft. In dit Control Panel kunnen alle gewenste mailboxen worden gecreëerd. Tevens kun je voor elke gebruiker (mail) bepaalde rechten bepalen. ECP beschikt over uitgebreide mogelijkheden maar wanneer je een beginnend gebruiker bent zul je hier niet snel mee te maken krijgen. Wat natuurlijk het allerbelangrijkste is, is hoe je de gewenste mailboxen kunt aanmaken.

Outlook-Web-AppStandaard wordt er bij EPC een ‘administrator’ gebruiker aangemaakt. Met deze gebruiker kun je de gehele dienst beheren. Wanneer je de gewenste Hosted Exchange 2010 organisatie aanmaakt wordt er automatisch het account ‘administrator’ aangemaakt op de Customer Site. Dit scheelt extra werk en je kunt er meteen mee aan de slag. Er wordt wel eens gedacht dat je de administrator gebruiker moet gebruiken om daadwerkelijk de e-mail op te ontvangen. Dit is dus niet het geval. Het administrator account is puur en alleen gemaakt voor het beheren van de dienst en is dus niet ingericht om e-mail op te ontvangen.

Stap 4: Aan de slag!

Er komt een moment dat je aan de slag moet met Hosted Exchange 2010. Dit is voor het grootste gedeelte gewoon een kwestie van doen. Hier steek je het meest van op. Je komt er namelijk snel genoeg achter wat er allemaal wel en niet kan. Sommige handelingen kunnen in het begin nog lastig lijken, maar uiteindelijk valt dit allemaal reuze mee. Hosted Exchange 2010 is geen dienst die je na het bestellen direct kunt gebruiken. Je moet er zelf ook nog wat energie in steken. Uiteraard staat de Servicedesk van Argeweb altijd voor je klaar. Mocht je er dus problemen ondervinden tijdens het proces dan zorgt Argeweb er samen met jou voor dat alles wordt aangemaakt en naar behoren werkt. Mocht je niet meteen gebruik willen maken van onze hulp en wil je het liever nog een keer zelf proberen. Dan kun je gebruik maken van divers handleidingen op de Knowledge Base van Argeweb:

Knowledge Base

Argeweb Hosted Exchange 2013

Argeweb biedt ook al een 2013 variant aan van Hosted Exchange. Het grootste verschil met 2010 is eigenlijk dat het meer functionaliteiten heeft en 50GB meer opslag per account. Voor meer informatie kun je het artikel over Argeweb Hosted Exchange 2013 lezen.