Hosting met een SSL certificaat: wat houdt dit in?

Sommige hostingproviders bieden niet alleen hostingpakketten aan, maar verkopen ook SSL certificaten. Ben je nieuw in de wereld van het online ondernemen, dan is het niet zo vreemd dat je niet weet wat een SSL certificaat is. Wil je hier graag achter komen, zodat je voor jezelf kunt bepalen of je standaard hosting of hosting met een SSL certificaat af wil nemen bij jouw provider? Lees dan snel verder, want in dit artikel lees je meer over het SSL certificaat.

Het SSL certificaat: een korte introductie

De afkorting ‘SSL’ staat voor ‘Secure Sockets Layer’. Een SSL certificaat is een certificaat dat ervoor zorgt dat de gegevens die een bezoeker via jouw website verstuurt, volledig versleuteld worden. Dit betekent dat de persoonlijke gegevens van de bezoekers van jouw website veilig verpakt worden in een beschermde code, die niet ontcijferd kan worden door hackers en andere internetcriminelen. In feite zorgt een SSL certificaat er dus voor dat internetcriminelen de gegevens van jouw websitebezoekers niet kunnen stelen. Zeker als er online betalingen verricht worden op jouw website, is dit een groot voordeel. Een SSL certificaat zorgt er in dit geval namelijk voor dat de betalingsgegevens van jouw klanten niet gestolen kunnen worden.

Het belang van een SSL certificaat

Een SSL certificaat is onmisbaar voor ondernemers die hun websitebezoekers willen beschermen tegen internetcriminaliteit. Het certificaat zorgt ervoor dat de gegevens van jouw websitebezoekers altijd veilig zijn, zelfs voor de slimste internetcriminelen. Toch is een SSL certificaat niet alleen veilig, maar biedt het ook een ander groot voordeel. Dit heeft te maken met de betrouwbaarheid van jouw website.

Websites met SSL certificaat krijgen de vermelding ‘https://’ in de url, in plaats van de standaard vermelding ‘http://’. Veel consumenten weten tegenwoordig dat een https:// verbinding veiliger is dan een standaard http:// verbinding. Sommige consumenten willen zelfs alleen nog maar gebruik maken van websites met een https:// verbinding. Dit betekent dat als je geen SSL certificaat hebt, je consumenten af kunt schrikken. Heb je wel een SSL certificaat, dan heb je hier geen last van. Ook dit is zeker een voordeel te noemen van het SSL certificaat.

Hosting met een SSL certificaat

Sommige hostingproviders bieden niet alleen hostingpakketten aan, maar ook het Secure Sockets Layer certificaat. Wil je dit certificaat aanschaffen voor jouw website, dan is het gemakkelijk als je dit bij jouw vaste hostingprovider kunt doen. Weet je nu al dat je dit certificaat nodig hebt voor jouw website of webwinkel, dan raden wij je aan om een hostingprovider te zoeken die het SSL certificaat verkoopt en voor jou kan installeren. In dit geval kun je de hosting van jouw site en de certificering van jouw website namelijk bij dezelfde partij regelen.

Vergeet overigens niet om de hostingpakketten van diverse providers met elkaar te vergelijken. Door hostingpakketten met elkaar te vergelijken, vind je namelijk de beste webhosting voor jouw website of webwinkel. Dit betekent dat jouw website snel ingeladen wordt, altijd online staat en altijd goed werkt. En omdat je met hostingpakketten vergelijken ook de goedkoopste hostingprovider kunt vinden, kun je hier ook veel geld mee besparen. Dit geld kun je bijvoorbeeld uitgeven aan een SSL certificaat voor jouw website of webwinkel, zodat je jouw websitebezoekers de beste online ervaring kunt bieden.