Hosting vergelijken? Check ook de ondersteuning van een provider

Wie de beste hosting af wil sluiten voor zijn of haar website, doet er goed aan diverse hostingpakketten van verschillende hostingproviders met elkaar te vergelijken. Hierbij kijk je niet alleen naar de specificaties van diverse hostingpakketten, zoals de schijfruimte en het dataverkeer, maar ook naar de ondersteuning die een hostingprovider jou kan bieden.

Meer over de ondersteuning van hostingproviders, lees je op deze pagina. Zo lees je in onderstaande alinea’s wat de ondersteuning van hostingproviders precies inhoudt, maar ook waarom goede ondersteuning zo belangrijk is. Tot slot lees je hoe je hostingproviders op dit vlak met elkaar kunt vergelijken.

Wat houdt ondersteuning in?

Ieder bedrijf verleent bepaalde services. De ene organisatie doet er alles aan om de beste services te kunnen bieden, andere organisaties richten zich meer op andere elementen in de bedrijfsvoering en leveren minder aanvullende services. Ook bij hostingproviders is dit het geval. De ene provider biedt uitstekende ondersteuning aan alle klanten, de andere hostingprovider richt zich meer op de prijs of op andere zaken. De laatste provider is simpelweg minder servicegericht.

De ondersteuning die een hostingprovider jou als klant kan bieden, bestaat uit diverse factoren. Dit zijn zaken als support via de telefoon, maar ook support via e-mail, de openingstijden van een hostingbedrijf en de responsetijd van een hoster. Een hostingbedrijf met goede ondersteuning is zowel telefonisch als via e-mail te bereiken, heeft ruime openingstijden en reageert snel op mails. Een minder servicegerichte provider is alleen per e-mail bereikbaar, heeft minder ruime openingstijden en reageert minder snel op mails.

Waarom goede ondersteuning?

De meeste mensen die hostingpakketten met elkaar vergelijken, kijken naar de kosten en de specificaties van verschillende soorten pakketten. Deze zaken zijn erg belangrijk, maar ook goede ondersteuning is een must. Gaat er iets mis met je site, dan heb je namelijk goede ondersteuning nodig van je provider. Is er bijvoorbeeld een storing, dan moet je dit snel kunnen melden. Kan dit niet, dan staat je website veel te lang offline en loop je veel omzet mis. Wordt je website gehackt, dan heb je ook snel professionele ondersteuning nodig. Is jouw provider niet beschikbaar of moet je uren wachten op reactie, dan kan er veel verloren gaan.

Onderschat de ondersteuning van een hostingprovider dus zeker niet. Een goed hostingpakket is niet alleen compleet, maar wordt bovendien aangeboden door een professionele organisatie die echt klaar staat voor jou als klant.

Hostingproviders vergelijken met Host-reviews.nl

Op Host-reviews.nl kun je diverse hostingpakketten met elkaar vergelijken. Niet alleen door de specificaties van verschillende pakketten naast elkaar te leggen, maar ook door de ondersteuning van diverse hostingproviders onder de loep te nemen. Vergelijk je WordPress hostingpakketten bijvoorbeeld met elkaar, dan kun je ook zien wat voor ondersteuning iedere hostingprovider biedt. Met Host-reviews.nl vind je niet alleen een hostingprovider met een goed pakket, maar ook met oog voor de klant. Dit zijn uiteindelijk de beste hostingpakketten.