Hosting vergelijken in drie stappen

Bij het afsluiten van een hostingpakket, wordt aangeraden om niet direct een pakket af te sluiten. Wil je zeker weten dat je een hostingpakket krijgt dat bij jou en jouw website past, dan is het namelijk beter om diverse hostingpakketten met elkaar te vergelijken. Ga jij een hostingpakket afsluiten? Gebruik dan het stappenplan in dit artikel om de diverse pakketten van hostingproviders met elkaar te vergelijken en je weet zeker dat je het beste pakket vindt.

Stap 1: bepaal voor jezelf wat je nodig hebt

Een ondernemer die een one page website nodig heeft om als online visitekaartje te dienen, heeft een ander hostingpakket nodig dan een ondernemer die een grote webwinkel met duizenden producten wil runnen. Bepaal voor jezelf wat je nodig hebt en je weet precies waar je naar moet zoeken. Weet je zelf niet zo goed wat je nodig hebt? Vraag dit dan aan een expert op het gebied van hosting. Wij op host-reviews.nl kunnen je ook al in de goede richting sturen met enkele vergelijkingen. Bijvoorbeeld voor speciale WordPress hosting of de wat grotere pakketten voor een Magento Webshop.

Stap 2: zoek een hostingpakket dat bij jou past

Op basis van de eisen die je in stap 1 voor jezelf hebt opgesteld, zoek je een hostingpakket dat bij jou past. Kijk niet alleen naar de webruimte die je krijgt, maar kijk ook naar het aantal e-mailadressen in een hostingpakket en naar andere belangrijke onderdelen van het pakket. Ook is het belangrijk om te kijken of het beste pakket in het aanbod binnen jouw budget valt, want je wil natuurlijk niet te veel betalen voor jouw hosting.

Stap 3: controleer of een provider echt goed is

Heb je een pakket gevonden dat bij jou past? Sluit dit pakket dan nog niet meteen af, maar controleer eerst of een provider echt goed is. Kijk niet alleen op de website van de provider in kwestie, maar zoek ook online naar reviews van andere klanten. Staan er negatieve verhalen? Dan kun je beter even zoeken naar een andere provider met een vergelijkbaar pakket, want het is erg belangrijk dat je bij een goede en betrouwbare provider terecht komt.