Hosting vergelijken: lees reviews van andere klanten

Moet je een nieuw hostingpakket afsluiten voor jouw website en wil je zeker weten dat je het beste pakket van dit moment kiest? Kijk dan niet alleen naar de websites van de hostingproviders in Nederland om meer te weten te komen over verschillende pakketten, maar luister ook naar de mening van anderen. Door reviews over hostingaanbieders te lezen, kom je er vanzelf achter of een aanbieder jou goede hosting aan kan bieden. Je krijgt een duidelijk, onafhankelijk en realistisch beeld van een provider, die jij kunt gebruiken om het beste hostingpakket te kiezen.

Reviews over hostingproviders vinden: zo doe je dat

Het lijkt misschien lastig en veel werk om andere klanten uit te horen over een specifieke hostingaanbieder, maar in feite is dit helemaal niet zo moeilijk en bovendien zo gebeurd. Wil je weten wat andere consumenten van een hostingprovider vinden, dan zoek je simpelweg online naar reviews over deze provider. Dit kun je het beste doen door gebruik te maken van een zoekmachine, zoals Google. Type de naam van de hostingprovider in waar jij meer over te weten wil komen, zet het woord ‘review’ achter de naam van de provider en gebruik Google om relevante reviews te vinden.

Voornamelijk negatieve reviews? Zoek dan verder

Lees je vooral negatieve reviews over een hostingprovider, bijvoorbeeld omdat deze provider vaak stortingen heeft of slecht te bereiken is? Dan zoek je verder naar een andere provider voor de hosting van jouw website. Je weet natuurlijk niet of jij ook alleen negatieve ervaringen gaat krijgen met een specifieke provider, maar bij enkel negatieve reviews is deze kans helaas wel vrij groot. Staan er enkele negatieve reviews over een hostingprovider, dan achterhaal je wat het aandeel van deze negatieve reviews is en bepaal je aan de hand van dit kleine onderzoekje of je wel of geen klant wil worden van deze aanbieder.