Je website gratis beveiligen met Let’s Encrypt

Je wil voorkomen dat hackers de persoonlijke (en soms zeer gevoelige) gegevens van je klanten in handen krijgen. Om je website beter te beveiligen, kun je een SSL certificaat installeren. De meeste SSL certificaten kosten geld. Ze zijn niet duur, maar je moet wel een klein bedrag investeren om je website te beveiligen. Bij Let’s Encrypt is dit anders. Dit SSL certificaat is namelijk helemaal gratis.

Op deze pagina lees je meer over Let’s Encrypt. Zo krijg je wat algemene informatie over dit certificaat, maar lees je ook of het voor jou mogelijk is Let’s Encrypt te gebruiken. Tot slot lees je hoe je Let’s Encrypt kunt installeren.

Wat is Let’s Encrypt?

Let’s Encrypt is een open certificate authority. Een open certificate authority levert gratis en volledig geautomatiseerd SSL certificaten. Let’s Encrypt is een initiatief van enkele grote internetbedrijven, waaronder Google en Facebook. De bedrijven leveren samen gratis SSL certificaten aan internetondernemers op de gehele wereld, om het internet veiliger en meer privacy-respecterend te maken.

Zoals al eerder vermeld, is Let’s Encrypt helemaal gratis. De SSL certificaten die de open certificate authority levert, zijn net zo goed als betaalde SSL certificaten. Wil je jouw website veilig maken, maar dan zonder hier extra geld in te steken? Dan download en installeer je het SSL certificaat van Let’s Encrypt.

Hostingproviders die Let’s Encrypt ondersteunen

Om Let’s Encrypt te kunnen installeren, moet jouw hostingprovider dit SSL certificaat ondersteunen. De meeste hostingproviders doen dit gelukkig gewoon. Toch zijn er enkele hostingproviders die Let’s Encrypt niet ondersteunen of dit gratis SSL enkel aanbieden in combinatie met bepaalde hostingpakketten.

Ben je benieuwd of jouw hostingprovider Let’s Encrypt ondersteunt? Check dit dan op de website. Kun je geen informatie vinden over dit SSL certificaat op de website van je hostingprovider? Dan is de kans groot dat je provider het SSL niet ondersteunt. Je kunt eventueel telefonisch of per e-mail contact opnemen met je hoster, om erachter te komen of dit inderdaad het geval is.

Moet je een nieuw hostingpakket afsluiten en ben je op zoek naar een provider die Let’s Encrypt ondersteunt? Ga dan naar de websites van de diverse hostingproviders die je met elkaar vergelijkt. In een standaard vergelijker kun je niet zien of een hostingprovider Let’s Encrypt wel of niet ondersteunt. Om dit te achterhalen, ga je dan ook naar de website van iedere provider die je in jouw hosting vergelijking meeneemt.

Let’s Encrypt installeren

Heb je een hostingpakket bij een provider die Let’s Encrypt ondersteunt? Dan kun je dit SSL certificaat installeren. Dit doe je in het DirectAdmin panel van jouw hostingprovider.

Hoe je het Let’s Encrypt certificaat precies moet installeren, verschilt per hostingprovider. Neem contact op met jouw provider en je komt er vanzelf achter hoe je dit certificaat kunt installeren in jouw DirectAdmin panel. Tip: sommige hostingproviders hebben een online handleiding geschreven voor het installeren van jouw Let’s Encrypt SSL certificaat. Deze online handleiding vind je vaak gewoon op de website van je hoster. Kom je er zelf niet uit met deze handleiding? Neem dan contact op met je hostingprovider en een ervaren medewerker helpt je het SSL certificaat van Let’s Encrypt op de juiste manier te installeren.