Parallels Plesk Server Management App

Als je beschikt over een eigen Virtual Private Server (VPS) of Dedicated Server wil je graag weten wat er allemaal op gebeurd. Je kunt natuurlijk nooit 24/7 je server monitoren en je kunt jezelf de vraag stellen, hoe controleer ik mijn server zonder dag en nacht achter mijn scherm te zitten?

Apps voor het monitoren van je VPS of Dedicated Server

Een ervaren webmaster kan een eigen applicatie schrijven om zijn server te monitoren maar het kan tegenwoordig veel eenvoudiger. Als je een server beheert met Parallels Plesk Control Panel, dan kun je een aantal goede apps downloaden en installeren. Deze apps geven je de mogelijkheid om waar dan ook je server te monitoren en zelfs te beheren! Parallels heeft 2 apps op de markt gebracht om het monitoren en beheren van je eigen server gemakkelijker en zeker ook mobieler te maken.

Parallels Plesk Server Monitor App

Wanneer je beschikt over een eigen server met daar op minimaal Parallels Plesk Panel versie 10.4 of hoger dan kun je gebruik maken van de Parallels Plesk Panel Mobile Server Monitor. Wanneer je gebruik maakt van deze App dan kun je basisinformatie over het operating system, de CPU en de Plesk-versie achterhalen. Je kunt met deze app ook gegevens over de gezondheid van je server terughalen. De Parallels Plesk Panel Mobile Server Monitor geeft je inzicht in de CPU load, het geheugen dat er verbruikt wordt en het swapgebruik. Je kunt met de app ook instellen dat je waarschuwingen krijgt wanneer er belangrijke gebeurtenissen plaats vinden op de server. Op deze manier kun je altijd op de hoogte blijven van de gebeurtenissen op je server. Twijfel je nog tussen andere control panels voor je server / hosting? Wij hebben de bekendste en meest gebruikte control panels kort met elkaar vergeleken.

De Parallels Plesk Server Monitor App is er  voor de:

Parallels Plesk Server Management App

Parallels Plesk Server Management App
Wanneer je nog een paar stappen verder wilt dan kun je de Parallels Plesk Server Management app downloaden. De Parallels Plesk Server Management app maakt onderdeel uit van het Parallels Plesk Panel Power Pack. Deze is als add-on op de Plesk-licentie te bestellen. Met deze mobiele applicatie heb je de mogelijkheid om je server te stoppen en te starten. Je kunt ook aparte services die op je server draaien starten en stoppen. De Parallels Plesk Server Management app biedt ook de mogelijkheid om je serverlogs te bekijken. Je hoeft hiervoor dus nooit meer in je terminal te zoeken en in te loggen.

Om het kort samen te vatten zorgen deze apps ervoor dat je nooit meer 24/7 naar je scherm hoeft te staren. Je kunt je hierdoor meer focussen op de ontwikkeling van je website dan het bewaken ervan.

Meer informatie vind je op de Parallels Plesk website.

Parallels Plesk 12 WordPress Toolkit

Stel je hebt een VPS of dedicated server en daar draaien verschillende WordPress websites op. Het beheren van al deze WordPress website kan best een klus zijn. Elke keer handmatig bij elke installatie de plugins en thema’s bijwerken kost aardig wat tijd. Met de WordPress Toolkit van Parallels Plesk is dit voorbij. Met deze WordPress Toolkit kun je:

    • Meerdere WordPress installaties, thema’s en plugins beheren bij binnenkomst.
    • Eenvoudig WordPress installeren, updaten en verwijderen.

Eenvoudig plugins en thema’s deactiveren, activeren of verwijderen.

Meer informatie over de WordPress Toolkit.

Het kan zo zijn dat je pas net start met het hosten van websites en nog helemaal geen eigen server tot je beschikking hebt. Neem dan eens een kijkje bij Webhosting vergelijken. Op deze pagina worden enkele webhosting aanbieders van Nederland vergeleken. Misschien vind je hier wel de webhosting die bij jou past tegen een schappelijke prijs. Ben je iemand die graag met WordPress werkt? Geen probleem! Bekijk onze speciale WordPress vergelijking.