Reseller hosting voor wie is het interessant?

De meeste mensen sluiten een hostingpakket af voor een enkele website, maar voor sommige mensen is het aantrekkelijker om de mogelijkheden van reseller hosting te bekijken. Kies je voor een hostingpakket voor reseller hosting, dan krijg je een groter hostingpakket dat je kunt gebruiken om kleinere hostingpakketten op af te sluiten. Dit betekent dat je een enkel pakket afsluit, maar hier wel meerdere websites op kunt hosten. Benieuwd of dit interessant is voor jou? Lees dan op deze pagina welke professionals baat kunnen hebben bij het afsluiten van een hostingpakket voor reseller hosting.

Doelgroep #1: ondernemers met meerdere websites

Heb je meerdere websites, bijvoorbeeld omdat je meerdere bedrijven hebt of omdat je meerdere domeinnamen hebt geregistreerd voor hetzelfde bedrijf? Dan kun je een reseller hostingpakket afsluiten om al jouw websites in hetzelfde pakket te hosten. Dit is niet alleen overzichtelijker, maar vaak ook goedkoper dan het afsluiten van losse pakketten voor alle websites.

Doelgroep #2: webdevelopers of webdesigners

Webdevelopers en webdesigners maken websites voor hun klanten. Na het ontwikkelen van de websites kunnen ze deze allemaal op losse hostingpakketten hosten of de hosting van de websites overlaten aan hun klanten, maar in dit geval kan reseller hosting ook interessant zijn. Je hoeft niet steeds een nieuw hostingpakket af te sluiten en je klant hoeft niets te doen, maar je registreert alle websites die je maakt op jouw eigen hostingpakket.

Doelgroep #3: aanbieders van hosting

Bied je zelf webhosting aan? Dan sluit je een reseller hostingpakket af om de websites van jouw klanten te hosten. Overigens werkt dit niet goed bij grotere hostingbedrijven met vele honderden klanten, maar is reseller hosting voornamelijk geschikt voor kleinere hostingaanbieders met enkele tientallen klanten.