Reseller hosting vergelijken: waar moet je op letten?

Heb je meerdere websites op je naam staan of wil je de websites van je klanten in één pakket hosten? Dan kies je voor reseller hosting. Reseller hosting maakt het mogelijk meerdere websites in één pakket te hosten. Dit kunnen jouw eigen websites zijn, maar ook de websites van je klanten.

Om de beste reseller hosting af te sluiten, raden wij je aan de diverse reseller hostingpakketten met elkaar te vergelijken. Waar je op moet letten bij het vergelijken van reseller hosting, lees je op deze pagina. Door de informatie op deze pagina door te lezen, kun je reseller hostingpakketten het beste vergelijken. Zo vind je de beste reseller hosting voor jouw eigen websites of de sites van je klanten.

De maandelijkse kosten

Ten eerste let je op de maandelijkse kosten van de diverse reseller hostingpakketten als je deze met elkaar vergelijkt. Door een van de goedkopere pakketten af te sluiten, kun je namelijk veel geld besparen. De maandelijkse kosten zijn niet het belangrijkst bij het vergelijken van de diverse pakketten, maar het is zonde als je onnodig te veel betaalt voor jouw hostingpakket. Daarom let je zeker op de kosten bij het vergelijken van reseller hosting.

De schijfruimte

Wij raden je aan een reseller hostingpakket met veel schijfruimte af te sluiten. Sluit je een pakket af met veel schijfruimte, dan weet je zeker dat jouw diverse websites optimaal getoond worden en bovendien snel ingeladen worden. Neem je een pakket met minder schijfruimte, dan kunnen jouw websites onder het reseller hostingpakket langzamer worden. Ook kan het voorkomen dat bepaalde afbeeldingen, video’s of tekstvakken niet ingeladen kunnen worden. Dit heeft een negatieve invloed op de gebruiksvriendelijkheid van jouw website of websites.

Het dataverkeer

Niet alleen de schijfruimte van een hostingpakket is belangrijk: ook het dataverkeer van reseller hosting is iets waar je op moet letten. Sommige reseller hostingpakketten bieden onbeperkt dataverkeer, andere hostingpakketten hebben wel een grens op het gebied van dataverkeer. Het is niet erg als een hostingpakket een bepaalde grens hanteert, maar deze grens moet niet te streng zijn. Dit betekent dat je niet te weinig dataverkeer voor jouw reseller hostingpakket af moet nemen. Doe je dit wel, dan heeft dit zeker invloed op de gebruiksvriendelijkheid van de websites die onder het reseller hostingpakket vallen.

Het aantal websites

Tot slot is het verstandig om te controleren hoeveel websites je onder jouw reseller hostingpakket mag hosten. Bij veel hostingproviders zit hier geen limiet aan, maar andere providers hanteren wel een limiet. Bij deze providers kun je bijvoorbeeld niet meer dan 50 websites hosten. Dit is niet erg als je slechts 20 websites hebt en niet van plan bent veel uit te breiden, maar wel als je bijna 50 websites op je naam hebt staan en van plan bent er nog meer op te zetten.

Wij raden je aan goed na te denken over de toekomst van jouw reseller hostingpakket. Heb je nu enkele websites en denk je niet dat je de grens van 50 websites ooit bereikt? Dan kun je prima een hostingpakket voor maximaal 50 websites afsluiten. Heb je nu al enkele tientallen websites en verwacht je dat hier nog wel meer websites bij komen? Dan kun je beter het zekere voor het onzekere nemen door een hostingpakket voor een onbeperkt aantal websites af te sluiten.