Shared hosting: een korte introductie

Wie een hostingpakket af wil sluiten voor zijn of haar website, kan uit verschillende soorten hostingpakketten kiezen. De meest gebruikte vorm van website hosting, is het zogeheten ‘shared hosting’. Ben je op zoek naar een geschikt hostingpakket voor jouw website en vraag je je af of shared hosting bij jou en jouw website past? Lees dan meer over deze vorm van website hosting in dit artikel.

Shared hosting: wat is dat?

Als je gebruik maakt van shared hosting om jouw website online te zetten, gebruik je een server die je met andere klanten van een hostingbedrijf deelt. Je hebt wel een eigen domeinnaam en een eigen plekje op de server, maar je bent niet de enige die de server van het hostingbedrijf gebruikt.

Nu lijkt het misschien niet zo interessant om een server met meerdere mensen te delen, maar het delen van een server brengt wel enkele voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van shared hosting, is het feit dat deze vorm van hosting veel goedkoper is dan andere vormen van hosting. Dit komt omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van één server, waardoor de kosten voor de hostingprovider lager zijn en de prijs van de hosting ook verlaagd kan worden. Een ander voordeel van deze vorm van hosting, is dat de gedeelde server goed onderhouden wordt. Omdat alle klanten baat hebben bij goed onderhoud van de server, zorgt de hostingprovider er altijd voor dat de server te allen tijde goed werkt.

Het afsluiten van een shared hostingpakket

Wil jij een shared hostingpakket afsluiten voor jouw website en staat het idee achter shared webhosting je wel aan? Sluit dan nog niet meteen een hostingpakket af, maar ga eerst op zoek naar de beste hostingprovider voor jouw website. Of je nu een hostingpakket voor een webwinkel wil afsluiten of een hostingpakket voor jouw WordPress website zoekt: het vergelijken van aanbieders van shared hosting wordt altijd aangeraden.