Tips voor goedkoopste domeinnaam registratie
Ben je op zoek naar de goedkoopste domeinnaam registratie? Dan hebben wij tips voor jou over hoe je dit aan kunt pakken. Het eerste wat je gaat doen, is zoeken naar een goede domeinnaam. Je kunt dan kijken of dat de naam nog beschikbaar is en zo ja dan kun je deze registreren. Je moet daarbij de juiste gegevens invullen. Maar we hebben nog meer tips voor jou, dus neem deze door en dan kun jij gaan voor de goedkoopste domeinnaam registratie.
Waar let je op bij het registreren van een domeinnaam?
Het registreren van goedkope domeinnamen gaat niet vanzelf. De naam moet bestaan uit minimaal 2 tekens en maximaal 63 tekens. Deze bestaat verder uit letters, cijfers en soms ook uit een koppelteken (-). Deze mag je dan gebruiken tussen twee cijfers of letters.
Het kiezen van een domeinnaam vraagt de nodige aandacht, let bijvoorbeeld op de volgende punten:
- Zorg dat de naam inspeelt op je doelgroep en doel.
- De naam kun je het beste kort en beschrijvend houden. Als hij namelijk te lang is kan dat betekenen dat je minder goed vindbaar wordt en dat klanten de naam niet goed kunnen onthouden.
- Eenvoudig spellen is ook aan te raden, zodat mensen het goed kunnen onthouden.
- Verwerk zoekwoorden in je domeinnaam. Dit is sowieso ideaal voor je positie in de zoekmachines zoals Google.
Mocht een domeinnaam al bezet zijn, dan kun je zelf een andere naam kiezen of deze combineren met een ander extensie. Je kunt altijd nog een plaatsnaam in de naam verwerken of een koppelteken gebruiken. Ook kun je nog kijken naar synoniemen voor bepaalde items in je domeinnaam. Neem in ieder geval voldoende tijd om alles op je gemak uit te zoeken. Er zijn vast en zeker mogelijkheden om een goede domeinnaam te registreren die bij je bedrijf en bezigheden past. Vraag ook anderen eens om mee te denken, want zo krijg je nog meer inspiratie om op een originele manier de goedkoopste domeinnaam registratie in handen te krijgen.
Providers en prijzen vergelijken
Iedere hosting provider hanteert eigen prijzen bij een domeinnaam registratie. Het is daarom goed om eens na te gaan wat er per provider aan kosten wordt berekend en wat jij er dan voor terug krijgt. Je weet zelf een beetje wat je wenst, en zo kun je op je gemak nagaan welke provider aan je wensen kan voldoen. Je wil namelijk niet teveel betalen en wel het maximale er uit kunnen halen bij de goedkoopste domeinnaam registratie.
Wanneer dat je meerdere domeinnamen vast gaat leggen, is het zeker raadzaam de prijzen te vergelijken. Meestal kiezen mensen voor meerdere namen, omdat ze deze dan kunnen parkeren (zonder dat ze er echt iets mee doen). Door er tijd aan te besteden kun je zelf nagaan waar jij het meeste krijgt voor de vastgestelde prijs.
Aanbod verschillende extensies
Er bestaan altijd meerdere extensies, daarbij gaat het over .nl, .com, .nu, .org en bijvoorbeeld .net. Als je je bedrijf ook internationale bekendheid wilt geven, kun je kijken naar extensies zoals .eu en .com. Je kunt ook domeinnamen naar elkaar door laten linken, zodat klanten je altijd weten te vinden.
Wat zijn de mogelijkheden bij domeinnaam registratie?
Je kunt je eigen gegevens controleren via de Whois en voor een .NL bij SIDN. Je gaat dan je domeinnaam intypen in de Whois zoekbalk, dan zie je toon mij de gegevens staan en daar klik je op. Je kunt dan akkoord gaan met de gegevens en deze vervolgens controleren. Bij sommige providers heb je de mogelijkheid op je Whois gegevens op privé te zetten (niet bij alle providers). Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen wanneer dat je liever niet hebt dat iemand kan zien dat jij een specifiek domeinnaam in je bezit hebt. Daar betaal je vaak wel wat extra voor.
Je kunt niet bij alle providers de DNS records zelf beheren. Als dat voor jou van belang is, dan is het raadzaam om dat ook te onderzoeken.
Reacties zijn gesloten