Top 5 WordPress Plugins

Wanneer je voor jou website of weblog gebruik maakt van WordPress kan het handig zijn een aantal plugins toe te voegen. Deze WordPress plugins bieden extra functionaliteiten voor je website en zijn eenvoudig te installeren. Tot op heden zijn er meer dan 23.800 WordPress plugins beschikbaar en het wordt dus lastig kiezen. Daarom hebben we er in dit artikel een aantal op een rij gezet om de keuze wat gemakkelijker te maken.

Onze top 5 Analytics WordPress Plugins:

1 ) Google Analytics

Als je een eigen website of bedrijf hebt wil je wel de statistieken kunnen bekijken. Hoeveel bezoekers komen er gemiddeld per dag, waar komen ze vandaan, zijn het veel mobiele bezoekers, op welke zoekopdrachten komen ze binnen en zo kan je nog wel even door gaan. WordPress beschikt over een eigen statistieken programma maar dit is niet zo uitgebreid en goed als Google Analytics. Je kunt direct gebruik maken van de Google Analytics plugin via deze link.

2 ) Clicky

wordpress plugins
Clicky is ook een analytics plugin vele opties. Installeer Clicky for WordPress van Yoast op je WordPress blog en maak connectie via je eigen clicky account. Clicky biedt ook mobiele apps aan zodat je overal ter wereld het verkeer op je website in de gaten kunt houden. Er is een widget voor Android en voor zowel apple als windows zijn er Apps ontwikkeld. Wij maken ook gebruik van Clicky en kunnen het echt iedereen aanbevelen.

3 ) Slimstat

WP Slimstat is nog een WordPress analytics plugin die erg veelzijdig is. Het enige nadeel van Slimstat is dat de analytics gegevens in je WordPress Dashboard staan. Niet zoals Clicky en Google Analytics waarbij je moet inloggen op de website met eigen account.

4 ) Pikwik

Pikwik is een open source analytics plugin dat je op je eigen server moet draaien. Schrik niet want de installatie stelt niet veel voor.

5 ) JetPack

Deze plugin is van de ontwikkelaars van WordPress. In vergelijking met de ontwikkeling van werelds meest gebruikte CMS valt deze plugin een beetje tegen. Niet veel functionaliteit maar meer statistieken in grote lijnen.

Meer informatie kun je lezen in ons artikel over alternatieven voor Google Analytics.

Onze top 5 WordPress Plugins Algemeen:

1 ) Backup WordPress

Je kunt een website zo mooi en goed ontwikkelen als je zelf wilt maar een Back Up maken is wel zo belangrijk. Al het harde werken kan dan zomaar voor niks zijn geweest. Daarom is er een hele handige WordPress plugin die dat geheel automatisch doet voor je. Met Backup WordPress kun je erg eenvoudig automatisch backups maken van zowel je bestanden als database. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat er elke zondag nacht een backup wordt gemaakt van alle gegevens in de database en bestanden. Als de bestanden niet te groot zijn worden deze naar je gemaild. Zijn ze te groot voor in de bijlage dan kun je ze van je server halen.

2 ) SEO

Iedereen wil natuurlijk dat zijn of haar website goed gevonden wordt door Google. Een goede plugin daarvoor is de WordPress SEO-plugin van Yoast. Met deze plugin kun je elke pagina van je website optimaliseren voor Google. Via deze plugin kun je zelf title en discription-tags invullen. Zo wordt je ook getoond in de zoekresultaten van Google. Wanneer je een pagina of post volledig hebt geoptimaliseerd kun je een SEO-analyse uit laten voeren. Je kunt dan meteen zien of je goed gevonden wordt door Google.

3 ) Spam bestrijden

Tegenwoordig zijn er veel mensen die spammen op willekeurige websites. Dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Daarom raden we ook iedereen aan de Akismet-plugin te downloaden en te installeren. Askimet controleert of de reacties die geplaatst worden uit spam bestaan. Je kunt daarna zelf beoordelen of dit ook daadwerkelijk het geval is.

4 ) Social media-toolbar

Social Media is tegenwoordig erg hot en vind je terug op bijna iedere website. Als je zelf ook actief bent op Social media dan kun je de Digg Digg-plugin installeren. Met deze plugin is het mogelijk je eigen Twitter of Facebook pagina te koppelen aan de toolbar. Je kunt dan meteen het aantal volgers of likes zien. De toolbar scrollt tevens mee wanneer je naar beneden gaat op de website. Hij is dus altijd en voor iedereen zichtbaar.

5 ) Youtube video’s

Met de YouTube-plugin kun je zelf video’s plaatsen die op YouTube staan. Je kunt met deze plugin helemaal zelf de grootte bepalen. Ook kun je andere instellingen met deze plugin gemakkelijk aanpassen.

De bovenstaande WordPress plugins zijn slecht een greep uit de vele plugins die er beschikbaar zijn voor WordPress. Maak je zelf nog gebruik van een handige WordPress plugins voor je website? Laat het dan weten en plaats onderstaand een reactie.