De vijf kenmerken van slechte hosting

Je hebt enkele maanden of jaren een hostingpakket afgesloten, maar je voelt je hier niet helemaal lekker bij. Je bent niet ontevreden over je hosting, maar je ervaart wel regelmatig problemen die door de hostingprovider veroorzaakt worden. Heb je slechte hosting, dan is het beter om over te stappen naar een andere hostingprovider. Maar wanneer heb je eigenlijk officieel te maken met slechte hosting? Je leest het in dit artikel.

Op deze pagina sommen we de vijf kenmerken van slechte hosting op. Heb jij te maken met een of meerdere van deze kenmerken, dan heb je naar onze mening een slecht hostingpakket. In dit geval is het beter om over te stappen naar een andere hostingprovider.

Je website gaat regelmatig offline

Een goede hostingprovider heeft een hoge uptime. De uptime is de periode waarin het systeem waarop een website wordt gehost, goed functioneert. Dit betekent dat de betreffende website bezocht kan worden. Heeft jouw hoster een lage uptime, dan betekent dit simpelweg dat je website vaker offline ligt. Dit wil je natuurlijk niet, want dan kunnen jouw (potentiële) klanten je site niet bezoeken. Een lage uptime en een website die vaak offline ligt, zijn dan ook belangrijke kenmerken van slechte hosting.

Je kunt je CMS niet altijd in

Als je je website aan wil passen, log je in op het CMS van je site. Heb je slechte hosting, dan is dit niet altijd mogelijk. Je hebt regelmatig te maken met storingen en kunt het achterliggende systeem van je site simpelweg niet altijd in als je een aanpassing door wil voeren. Heb je goede hosting, dan is het CMS altijd bereikbaar en kun je altijd aanpassingen doorvoeren in je site.

Je website is erg langzaam

Een ander belangrijk kenmerk van slechte hosting, is een langzame website. Heb je slechte hosting bij een onbetrouwbare provider, dan duurt het lang voor zelfs de meest eenvoudige webpagina’s op je site ingeladen worden. Dit is een belangrijk nadeel van slechte hosting, want veel internetgebruikers hebben absoluut geen geduld. Is je website langzaam door slechte hosting, dan is de kans groot dat de ongeduldige internetgebruikers je site al voor het volledig inladen weg hebben geklikt.

Je ontvangt niet alle inkomende mails

Heb je slechte hosting, dan gebeurt het regelmatig dat je mails van (potentiële) klanten te laat of zelfs helemaal niet ontvangt. Dit is natuurlijk erg vervelend, want zo loop je bestellingen, vragen en opmerkingen van klanten mis. Door over te stappen naar een goede hostingprovider, kun je hier verandering in brengen. Met goede hosting hoef je je geen zorgen te maken dat je belangrijke mails van (potentiële) klanten mist.

Je mails worden regelmatig niet verstuurd

Tot slot kun je ook problemen ervaren met het versturen van e-mails als je slechte hosting hebt. Soms worden e-mails wel verstuurd, dan blijven mails weer hangen. Dit betekent dat je weer contact op moet nemen met de hostingprovider, om de storing te laten onderzoeken en de niet-verzonden mails vervolgens weer opnieuw te versturen. Het kan zelfs voorkomen dat je uren niks hoort, om vervolgens de melding te krijgen dat je mails niet verzonden zijn. Heb je tientallen mails gestuurd in deze tijd, dan moet je alle mails opnieuw versturen.

Een goed hostingpakket afsluiten

Zoals je ziet, is het belang van goede hosting groot. Als je een succesvol bedrijf wil runnen, kun je als ondernemer simpelweg niet zonder goede hosting. Wij raden je dan ook aan om diverse hostingpakketten met elkaar te vergelijken en het beste pakket af te sluiten voor jouw website of webwinkel.