WordPress website beveiligen tegen hackers – Deel 2

In het vorige artikel hebben wij het gehad over hoe je het beste je WordPress website kunt beveiligen tegen hackers. Wij hebben toen enkele punten doorlopen die je waar je op moet letten bij een WordPress website. In dit artikel gaan wij nog een stapje verder. Je kunt de beveiliging van je WordPress website nog verder uitbreiden met verschillende plugins. Met deze plugins kun je bijvoorbeeld eenvoudig je gebruikersnaam “admin” veranderen, je kunt instellen dat je alleen vanaf bepaalde IP adressen kunt inloggen en je kunt de standaard WP_ prefix van je tabellen in je database aanpassen.

Dit zijn een aantal van zulke WordPress plugins:

  1. Better WP Security – Dit is een gratis plugin die veel wordt gebruikt
  2. Bulletproof Security – Gratis plugin
  3. WordFence – Een gratis plugin die beschikt over een premium versie
  4. Hide my WP – Dit is een betaalde plugin om WordPress onherkenbaar te maken voor hackers
  5. Limit Login Attempts – Een plugin die het aantal inlogpogingen kan beperken

Met deze plugins en de informatie uit het vorige artikel is je WordPress website goed beveiligd tegen hackers maar wat moet je nu doen als het al te laat is?

Mijn website is al gehackt, wat moet ik doen?

wordpress website beveilingen
Het kan gebeuren dat je te laat bent en je website al slachtoffer is geworden van een hacker. Als je over technische kennis beschikt en je hebt toegang tot de bestanden van je website dan kun je in de code kijken of je rare dingen tegen komt. Wij raden je echter aan het niet op deze manier te doen want vaak zie je dingen over het hoofd en blijft je website kwetsbaar. De Malware wordt meestal in meerdere bestanden geplaatst en is lastig te vinden. De beste oplossing is om een volledige back-up terug te zetten toen je website nog niet gehackt was. Een back-up terug zetten is niet genoeg want blijkbaar is je website kwetsbaar geweest toen de hacker heeft toegeslagen. Update na het terugzetten van de back-up meteen je WordPress installatie naar de laatste versie, update al je bestaande plugins en werk je thema’s bij.

Als alles weer goed functioneert raden wij je aan om gebruik te maken van de plugins die wij besproken hebben om zo je WordPress website beter te beveiligen.

Een goede hosting provider blijft ook erg belangrijk

In het vorige artikel over het beveiligen van je WordPress website hebben wij het al gehad over een goede hosting provider. Kies een hosting provider die WordPress goed ondersteund of zelfs speciale WordPress hosting aanbiedt. Zo ben je bijna altijd verzekerd van optimale support op het gebied van WordPress.