Zakelijke hosting afsluiten: waar moet je op letten?

Voor je de website van jouw kersverse bedrijf online kunt zetten, heb je een hostingpakket nodig. Er zijn vele verschillende hostingproviders die zakelijke hostingpakketten aanbieden, ofwel hostingpakketten die ook voor jou als zakelijke klant interessant zijn. Maar waar moet je op letten bij het afsluiten van een zakelijk hostingpakket? Je leest het op deze pagina.

De schijfruimte

Ieder hostingpakket heeft een bepaalde hoeveelheid schijfruimte. Dit kan 1000 MB zijn, maar ook 2500 MB, 5000 MB of zelfs 7000 MB. De hoeveelheid schijfruimte die je afneemt, bepaalt ten eerste hoe groot jouw website kan worden. Neem je weinig schijfruimte af bij je zakelijke hosting, dan heb je minder ruimte om de bestanden van je website op te slaan. Dit betekent dat je geen webwinkel op kunt zetten met duizenden verschillende producten. Het opzetten van een eenvoudige zakelijke site is wel mogelijk.

Daarnaast heb je bij een hostingpakket met weinig schijfruimte minder ruimte om je e-mails op te slaan. Mail je veel heen en weer met je klanten, dan is je geheugen sneller vol. Verwacht je niet zo veel te mailen, dan kun je wel minder schijfruimte afnemen.

Wil je een grote website of webwinkel op zetten en/of verwacht je veel mails te versturen en te ontvangen? Dan raden wij je aan een hostingpakket met veel schijfruimte af te nemen. Tip: weet je nu nog niet zo goed hoeveel schijfruimte jouw website of webwinkel nodig heeft? Zoek dan een hostingprovider die het mogelijk maakt je hostingpakket later nog uit te breiden, door meer schijfruimte af te nemen. Mocht je te weinig schijfruimte hebben afgenomen, dan kom je in ieder geval niet in de problemen.

Het dataverkeer

Als je hostingpakketten met elkaar vergelijkt, zie je ook altijd de term ‘dataverkeer’ staan. Het dataverkeer van een zakelijk hostingpakket kan 10 GB zijn, maar ook 20 GB of 30 GB. Hoe meer dataverkeer een hostingpakket biedt, des te meer verkeer jouw website kan verwerken. Stel, je hebt 10 bezoekers op je website. Dit bezoekersaantal is niet zo hoog. Heb je een hostingpakket met weinig dataverkeer, dan kan jouw zakelijke hosting deze bezoekers prima aan.

Komen er echter 1000 of 10.000 mensen tegelijk op je website, dan heeft je zakelijke hosting meer kracht nodig om deze bezoeken te kunnen verwerken. Dit betekent simpelweg dat je meer dataverkeer nodig hebt.

Verwacht je veel mensen (tegelijkertijd) op je website? Neem dan een hostingpakket met veel dataverkeer. Denk je dat het niet zo’n storm zal lopen? Dan kun je best een zakelijk pakket afsluiten met wat minder dataverkeer. Zoek van tevoren wel uit of je jouw hostingpakket eventueel nog uit kunt breiden met extra dataverkeer, mocht dat nodig zijn.

De uptime van de provider

Iedere hostingprovider heeft wel eens een storing. Als de hoster een storing heeft, gaat jouw website tijdelijk offline. Dit kan enkele minuten duren, maar ook enkele uren. Als je website offline ligt, loop je omzet mis. Daarom wil je dit zo veel mogelijk voorkomen. Het is dan ook de kunst zakelijke hosting af te sluiten bij een hostingprovider die zo min mogelijk storingen heeft. Dit is een hostingprovider met een hoog uptime percentage.

Het uptime percentage van een hostingprovider geeft aan hoe vaak de websites die bij deze provider gehost zijn, online staan. Heeft een provider een uptime percentage van 99 procent? Dan zijn de websites van deze provider 99 procent van de tijd online. Heeft een provider een uptime percentage van 99,9 procent? Dan zijn de websites van deze provider 99,9 procent van de tijd online. Dit betekent dat storingen bij deze provider nauwelijks voorkomen.

De meeste providers hebben tegenwoordig een uptime percentage van 99 procent of hoger. Idealiter ga je in zee met een hostingprovider met een uptime percentage van 99,9 procent, maar een uptime percentage van 99 procent is ook al goed. Heb je een goed hostingpakket gevonden bij een hoster met 99 procent uptime, dan kun je dit hostingpakket best afsluiten.