Mail info@host-reviews.nl

Webhosting providers vergelijken particulier.

Vergelijk Nederlandse hosting providers voor grote particuliere websites

Home >> Webhosting providers vergelijken particulier

Klik in de onderstaande lijst de hosting providers aan die u met elkaar wilt vergelijken.


  mijn.host Cloud86 Hostinger Junda bhosted Antagonist WebOké Vimexx
  Mijn.host webhosting Hostinger webhosting Junda webhosting Webhosting bHosted webhosting reviews antagonist WebOke webhosting Webhosting Vimexx
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info
Prijs p/m€ 16,99€ 5,98 *€ 3,99 *€ 4,00 *€ 16,00€ 9,99€ 6,00€ 8,46 *
Specificaties 
Schijfruimte 100GB (SSD) 100 GB (SSD) 200 GB (SSD) 100 GB (SSD) 25 GB (SSD) 75 GB (SSD) 5GB (SSD) Onbeperkt!
Dataverkeer Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! 320 GB 3 TB 1 TB Onbeperkt!
Databases (MySQL) 50 Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! 250 Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt!
PHP 7+
FTP
Sub-domeinen Onbeperkt! Onbeperkt! 100 Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt!
Webstatistieken
Cronjobs
SSL
Email 
Mailboxen 1000 Onbeperkt! 100 Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt!
Spamfilter
Antivirus
Webmail
Forwarding
Autoresponders
Mailinglijsten Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt!
Ondersteuning 
Support telefoon
Geopend (T) - 5 dagen - - 5 dagen - - 5 dagen
Kosten p/m - Gratis - - Gratis - - € 9,95
Support e-mail
Geopend (E) 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen
Response tijd 1 uur 1 uur 2 uur 2 uur 2 uur 1 uur 1 uur 30 min
Info 
Uptime 99,90% 99,98% 99,90% 99,90% 99.90% 99,90% 99,90% 99,99%
Acties 1e jaar €9,99 p/m 1e contract 50% korting 1e contract 60% korting 1e contract 50% korting - - - - Eerste contractperiode
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info

Webhosting providers vergelijken particulier

Webhosting providers vergelijken voor particulieren websites en webshops. In bovenstaande tabel zullen wij voor jou de grotere pakketten van webhosting providers vergelijken. Hiervoor hebben wij onderzoek gedaan naar de particuliere pakketten van de grootste en beste webhosting bedrijven van Nederland. Als je een grotere website wilt gaan bouwen of al een grote website hebt, raden wij je aan om deze vergelijking eens goed te bekijken voordat je een webhosting provider kiest. Met grote websites doelen we op de grootte in MB of GB (schijfruimte) en het aantal bezoekers dat je verwacht of al hebt (dataverkeer). Ben je van mening dat je een kleinere webhosting nodig hebt? Neem dan eens een kijkje bij: Webhosting vergelijken medium en Webhosting vergelijken small.

Wat betekenen al die specificaties die je tegenkomt bij webhosting providers vergelijken?

Vaak staan er op de website van een webhosting provider grote tabellen met specificaties. Als je een beginner bent, dan zeggen sommige dingen je misschien niets. Op deze pagina (en op de gehele website) proberen wij deze specificaties toe te lichten en je op weg te helpen met een juiste keuze. Hierdoor krijg je een pakket dat bij jou past voor een goede prijs.

Ga je webhosting providers vergelijken? Kijk verder dan het prijskaartje!

Als je producten met elkaar gaat vergelijken, ben je al snel geneigd om te kijken naar de prijs. Dit is niet anders bij webhosting vergelijken. Je bent snel geneigd een goedkope webhosting te kiezen. Maar waarschijnlijk zegt de term ‘prijs-kwaliteitverhouding‘ je ook wel iets? Let daarom ook op wat je krijgt voor je geld. Als je een extreem goedkope webhosting ziet, onderzoek dan goed of er geen addertjes onder het gras zitten. Een goedkope webhosting hoeft ook niet altijd te betekenen dat deze slechter is. De hardware die webhosting servers gebruiken, zijn namelijk steeds goedkoper geworden. Hierdoor kunnen ze soms wel degelijk veel schijfruimte en dataverkeer aanbieden tegen een ontzettend lage prijs. Daarnaast zijn er in de afgelopen decennia ontzettend veel webhosting aanbieders bijgekomen. Deze moeten tegen elkaar concurreren en dat kan jou een leuke aanbieding en dus een goedkope webhosting opleveren. Wat we willen zeggen: kijk bij webhosting vergelijken dus verder dan de kosten alleen. Er speelt meer mee. De volgende punten kunnen je daar misschien bij helpen.

Aan de slag met webhosting providers vergelijken: de eerste vragen die je kunt stellen

We gaven hierboven al aan dat je bij webhosting vergelijken niet alleen op de kosten moet letten. Maar, waarop let je dan nog meer? Hieronder vind je een overzicht met een aantal punten waarop je alvast kunt letten:

  • Is het makkelijk navigeren op de website van de webhosting providers?
  • Zijn bij alle webhosting pakketten de prijzen netjes en overzichtelijk vermeld?
  • Is er genoeg relevante informatie te vinden over het bedrijf en hetgeen wat zij verkopen?
  • Word je snel geholpen wanneer je technische problemen hebt?
  • Heeft de webhosting provider “niet goed geld terug” garantie?
  • Staat er op de website een aparte pagina met de algemene voorwaarden?
  • Wil je de support uitproberen? Stuur eens een mailtje en kijken hoe lang het duurt voor je een reactie krijgt.

De meeste aanbieders van webhosting pakketten laten een tal van specificaties zien. Bovenstaande punten gingen eigenlijk alleen over de uitstraling en professionaliteit van het bedrijf en zijn slechts een begin in je vergelijking. Nu gaan we iets verder in op de specificaties waarop je ook zeker moet letten bij het maken van je keuze.

Wat voor soort website ga je maken of heb je al ontwikkeld?

Aan specificaties vergelijken heb je niks, als je niet weet wat voor soort website je gaat bouwen of misschien al gebouwd hebt. Maak voor jezelf een overzicht met belangrijke gegevens over je (toekomstige) website. Ben je van plan met grote bestanden en afbeeldingen te werken? Dan is schijfruimte en dataverkeer erg van belang. Verwacht je duizenden bezoekers? Dan is voldoende dataverkeer helemaal van belang. Hieronder leggen we aan je uit wat die schijfruimte en dat dataverkeer nou precies inhouden. Tegelijkertijd geeft de opsomming die je hieronder aantreft, je een goed beeld van de zaken waarop je moet letten.

Ook nog geen domeinnaam?

Om je website te kunnen hosten moet je natuurlijk ook een domeinnaam hebben. Heb je nog geen domeinnaam geregistreerd? Wij vergelijken de goedkoopste aanbieders voor je!

Belangrijkste specificaties bij webhosting providers vergelijken


* Je schijfruimte geeft aan hoeveel MegaBytes of GigaBytes je beschikbaar hebt op je webhosting.

Heb je een grote website waar veel bestanden op staan? Dan is schijfruimte erg belangrijk. Denk ook na over de toekomst. Misschien heb je nu nog niet zoveel bestanden, maar gaat dit nog groeien. Misschien heb je wel een soort website die eigenlijk automatisch groter wordt naarmate hij langer bestaat. Zoek eerst eens goed uit wat je denkt nodig te hebben en kijk daarbij dus ook naar de toekomst. Kies dus niet meteen een goedkope webhosting. Wanneer je een uitbreiding moet doen, dan kunnen hier namelijk kosten aan verbonden zijn en dat is zonde.

* Het dataverkeer van een website bestaat uit het aantal Mb’s (kb/byte) die worden verbruikt. Als je bezoekers e-mailen en afbeeldingen downloaden/laden kost dit Mb’s. Maar ook al het andere internetgebruik is dataverkeer.

Webhosting Vergelijken ParticulierVerwacht je veel bezoekers op je website en vragen deze bezoekers veel informatie op? Dit kost allemaal bytes en dus dataverkeer. Wanneer je een grote website hebt voorzien van afbeeldingen en bestanden die je kunt downloaden dan kan het snel gaan. Ook is het aantal bezoekers iets waar je rekening mee moet houden. Wanneer bijvoorbeeld 100 bezoekers een bestand van 1Mb downloaden dan zit je al aan de 100Mb dataverkeer. Net als bij de schijfruimte, kost een uitbreiding vaak extra geld. Als je de datalimiet overschrijdt, dan is dit voor 1x niet erg. Gebeurt dit met regelmaat dan worden er maatregelen getroffen. Zo kan de desbetreffende webhosting je website tijdelijk offline halen of je extra laten betalen met het eerstvolgende factuur.

* MySQL is een databasesysteem gerelateerd aan het internet. MySQL-databases worden vaak gebruikt in combinatie met PHP. SQL is de taal die wordt gebruikt om de database op te bouwen. Databases kun je gebruiken om allerlei informatie in op te slaan die je kunt inladen op je website.

Een MySQL database is niets meer dan een opslagplaats voor je data. Deze kun je in combinatie met de scripttaal PHP opvragen. Een MySQL-database wordt vaak gebruikt bij CMS-systemen.

* PHP is een script dat niet wordt uitgevoerd op de computer van de bezoeker van je website. Wel wordt het uitgevoerd op de server waarop de bestanden zijn geplaatst. Een bezoeker kan hierdoor de codes niet zien en daardoor je website niet snel kraken. Dit is een voordeel. Login-systemen, polls en gastenboeken zijn mogelijkheden op websites die vaak gebruikmaken van PHP.

Elke webhosting provider biedt tegenwoordig PHP aan, daardoor hoef je hierin zelf eigenlijk geen vergelijking of keuze te maken. Kijk wel goed na op de webhosting aanbieder de laatste versies van PHP ondersteunt.

Zodra je zelf aan de slag gaat met webhosting providers vergelijken, zul je ontdekken dat er nog veel meer andere specificaties worden genoemd. Ook daarmee kun je rekening houden in je vergelijking en keuze. Maar op deze website heb je zeker die specificaties gevonden die het belangrijkst zijn.

De andere specificaties kun je natuurlijk wel terugvinden in onze tabel. Wanneer je meer informatie wilt kun je dit vaak terug vinden op de website van de webhosting provider. Wanneer je op “Lees meer” klikt, word je direct doorgestuurd naar de website van de desbetreffende webhosting provider.

 

Terug naar boven