Mail info@host-reviews.nl

Webhosting vergelijken particulier.

Vergelijk Nederlandse hosting providers voor middelgrote particuliere websites

Home >> Webhosting vergelijken particulier

Klik in de onderstaande lijst de hosting providers aan die u met elkaar wilt vergelijken.


  mijn.host Antagonist Cloud86 Hostinger WebOké bhosted Vimexx
  Mijn.host webhosting webhosting reviews antagonist Hostinger webhosting WebOke webhosting Webhosting bHosted Webhosting Vimexx
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info
Prijs p/m € 3,99 * € 4,99 € 2,98 * € 2,99 * € 2,95 € 8,00 € 4,49
Specificaties  
Schijfruimte 5 GB (SSD) 50 GB (SSD) 50GB (SSD) 100 GB (SSD) 5GB (SSD) 10 GB (SSD) 100 GB (SSD)
Dataverkeer Onbeperkt! 2 TB Onbeperkt! Onbeperkt! 500 GB 160 GB Onbeperkt!
Databases (MySQL) 3 Onbeperkt! 15 Onbeperkt! Onbeperkt! 100 Onbeperkt!
PHP 7+
FTP
Sub-domeinen Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! 100 Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt!
Webstatistieken
Cronjobs
SSL
Email  
Mailboxen 50 Onbeperkt! Onbeperkt! 100 Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt!
Spamfilter
Antivirus
Webmail
Forwarding
Autoresponders
Mailinglijsten Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt!
Ondersteuning  
Support telefoon
Geopend (T) - - 5 dagen - - 5 dagen 5 dagen
Kosten p/m - - Gratis - - Gratis € 9,95
Support e-mail
Geopend (E) 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen
Response tijd 1 uur 1 uur 2 uur 2 uur 1 uur 2 uur 30 min
Info  
Uptime 99,90% 99,90% 99,98% 99,90% 99,90% 99.90% 99,99%
Acties 1e jaar €1,99 p/m - 1e contract 50% korting 1e contract 63% korting - - -
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info

Webhosting vergelijken voor particulieren

Webhosting vergelijken voor particulieren. Op deze pagina vind je een vergelijking van de beste webhosting pakketten voor een middelgrote website. In bovenstaande, overzichtelijke, tabel zullen wij de in Nederland grootste en beste bedrijven op het gebied van webhosting vergelijken.

De medium webhosting pakketten zijn voor particulieren die een middelgrote website willen hosten. Ben je nog een starter? Dan raden we je aan eerst te starten met een kleinere webhosting. Deze kun je vinden op Webhosting vergelijken small. Ben je juist toe aan een grotere webhosting? Deze webhosting pakketten vergelijken we op: Webhosting vergelijken big. Ben je een beginnende ondernemer of heb je al een bedrijf maar nog geen website en webhosting? Vergelijk Nederlandse webhosting providers voor middelgrote zakelijke websites.

Ben je van plan om een groot aantal websites te gaan hosten dan is het misschien verstandig om een VPS Hosting af te sluiten.

Moeilijke termen bij webhosting vergelijken

Schrik niet van termen als MYSQL Databases, Schijfruimte en Dataverkeer. Deze behandelen we verderop in dit artikel, zodat je begrijpt wat ermee bedoeld wordt. Wij proberen je zo goed mogelijk op weg te helpen met het kiezen van een webhosting. Een webhosting die voldoet aan jouw specifieke eisen en waar je nooit te veel voor betaalt.

Webhosting vergelijken: hoe belangrijk is de prijs?

webhosting-vergelijken-particulier
Een goedkope webhosting. Dit is waar mensen het meest naar zoeken. Begrijpelijk, want je wilt niet te veel betalen. Dit is echter niet het belangrijkste als je op zoek gaat naar de beste webhosting voor jouw website. In de loop der jaren zijn er ontzettend veel webhosting aanbieders bijgekomen. Dit maakt het maken van een keuze tussen de aanbieders lastiger.

Een webhosting aanbieder die in vergelijking met andere goedkoop is, hoeft niet per se slechter te zijn dan die anderen. Doordat de technologie in de afgelopen jaren zo snel vooruit is gegaan, kunnen webhosting bedrijven ook steeds goedkoper schijfruimte en dataverkeer aanbieden. Daarom is een goedkope webhosting tegenwoordig heel normaal geworden. Een hele dure webhosting daarentegen, is ook niet een beter of slechter dan een ander. De prijsverschillen zijn enorm. Maar het is niet het enige waarop je moet letten. Daarom hebben wij nog een aantal andere punten voor je op een rijtje gezet die van belang zijn bij webhosting vergelijken.

Goedkoop een domeinnaam registreren

Een domeinnaam hoeft per definitie niet duur te zijn, vergelijk daarom goedkope domeinnaam aanbieders met elkaar!

Eerste criteria als je zelf aan de slag gaat met webhosting vergelijken

Je gaat zelf aan de slag met webhosting vergelijken, waarop moet je dan letten buiten de prijzen? Een goedkope webhosting is niet per definitie slecht maar een dure webhosting ook niet goed. Hieronder hebben we een aantal vragen voor je op een rij gezet die je jezelf om te beginnen kan stellen:

  • Kun je eenvoudig navigeren binnen de website van de webhosting provider en ziet de website er verzorgt en professioneel uit”?
  • Zijn de prijzen gemakkelijk te vinden en overal vermeld?
  • Staat er voldoende relevante informatie op de website van de desbetreffende webhosting en is deze gemakkelijk te vinden?
  • Hoe is de ondersteuning na het afsluiten van je webhosting (hoe snel is bijvoorbeeld de service)?
  • Is er op de website duidelijk vermeldt wat voor opzegtermijn er is? En krijg je bijvoorbeeld je geld terug als er iets niet goed is?
  • Kun je op de website eenvoudig de algemene voorwaarden terugvinden of zijn deze helemaal nergens vermeld?
  • Als je een mail naar de aanbieder stuurt, hoe snel krijg je daarop dan een reactie?

Dit zijn de eerste vragen die je jezelf kunt stellen als je op zoek gaat naar een goede aanbieder van webhosting. Deze vragen zijn vooral gericht op de uitstraling van het betreffende bedrijf. Maar, er zijn nog veel meer specificaties waar je op moet letten met webhosting vergelijken. Daarover vertellen we je hierna meer.

Wat voor website ga je maken?

Voordat je begint met webhosting vergelijken en specificaties naast elkaar gaat leggen, is het verstandig om eerst te kijken wat voor soort website je gaat bouwen/hosten. We raden je aan om eerst een lijstje te maken met enkele belangrijke punten die in je website terugkomen. Hierbij kun je denken aan: Ga je met grote bestanden en afbeeldingen werken? Verwacht je ontzettend veel bezoekers of slechts enkele tientallen per maand? Onderaan deze pagina hebben we enkele specificaties uitgelegd waar je op moet letten bij het maken van een juiste keuze.

Ga ik een CMS gebruiken voor mijn website?

Ben je van plan een CMS te gebruiken voor het opzetten van je website? Dit is ook een belangrijk punt bij webhosting vergelijken. Er zijn tal van open source CMS systemen waarmee je een website op kunt zetten maar welke moet je nu kiezen? De 4 meest gebruikte CMS systemen zijn WordPress, Joomla, Drupal en Magento (voor een webshop). Wanneer je niet erg technisch bent en verstand hebt van codering is het wellicht verstandig om gebruik te maken van een CMS. Wij bij host-reviews.nl vergelijken op onze website ook de hosting providers die deze CMS systemen ondersteunen. Tevens schrijven wij regelmatig artikelen gerelateerd aan deze CMS systemen zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Ik ga webhosting vergelijken, op welke specificaties moet ik letten?

* Hierbij gaat het om aantal MegaBytes of GigaBytes dat je via je webhosting beschikbaar hebt.

Hoe groot gaat je website worden? Dit is belangrijk wanneer je gaat letten op het aantal schijfruimte dat je beschikbaar hebt. Als je een website met veel afbeeldingen en videomateriaal gaat starten of al hebt, dan neemt dit al snel veel schijfruimte in beslag. Zoek dit eerst grondig uit. Veel webhosting bedrijven brengen namelijk extra kosten in rekening als je je pakket later nog wilt uitbreiden. Neem dit dus mee in je keuze en kies niet de eerste beste goedkope webhosting die je tegen komt.

* Het dataverkeer van een website bestaat uit het aantal Mb’s (of kb/bytes/etc.) die worden verbruikt. Deze worden verbruikt door bezoekers van je website. Zij verbruiken dataverkeer door het versturen van e-mail, het downloaden / laden van afbeeldingen en door al het andere internetverkeer.

Hoeveel bezoekers verwacht je op je website? Bij elk bezoek van je website worden er bestanden opgevraagd door de bezoeker. Iedere bezoeker verbruikt dus data. Hij vraagt namelijk informatie van jouw website op en krijgt zelf ook data toegestuurd. Pagina’s met alleen tekst, kosten veel minder dataverkeer dan een pagina die vol staat met hoge resolutie afbeeldingen. Mocht je de bezoekers van je website de optie geven om bestanden te downloaden, dan kan het al helemaal snel gaan met je dataverkeer. Stel: je hebt een bestand dat slechts 1Mb groot is. Maar het wordt door je bezoekers 100x gedownloaded. Dan zit je toch al aan de 100Mb dataverkeer. Mocht je het dataverkeer overschrijven, dan zijn hier consequenties aan verbonden. Is het eenmalig, dan zien de meeste webhosting bedrijven het wel door de vingers. Is dit echter iets wat maandelijks voorkomt, dan worden er maatregelen genomen. Je moet hierbij denken aan extra kosten op je factuur, een upgrade (je moet een duurder pakket afnemen), of ze halen je website tijdelijk offline.

* MySQL is een databasesysteem gerelateerd aan het internet. MySQL databases worden vaak gebruikt in combinatie met PHP. SQL is de taal die wordt gebruikt om de database op te bouwen. Databases kun je gebruiken om allerlei informatie in op te slaan die je kunt inladen op je website.

Een MySQL-database is belangrijk wanneer je gebruik wilt maken van een CMS-systeem. Ook wordt het vaak gebruikt voor applicaties die een database nodig hebben om gegevens in op te slaan, zoals gastenboeken. Het aantal databases dat je moet kiezen, is afhankelijk van hoe groot je website is of wordt en wat je doeleinden zijn.

* PHP is een script dat wordt uitgevoerd op de server waarop de bestanden zijn geplaatst. Dit gebeurt dus niet op de computers van de bezoekers thuis. Een voordeel hiervan is dat de bezoekers de code niet kunnen zien. Hierdoor is het lastiger voor iemand van buitenaf om je website te kraken. PHP wordt vaak gebruikt voor login-systemen, polls, gastenboeken enzovoorts.

Wat betreft PHP hoef je zelf eigenlijk geen keuze te maken. Bij bijna elke webhosting zit namelijk tegenwoordig PHP. Let wel op dat ze de laatste versie van PHP ondersteunen.

Bij webhosting vergelijken en het maken van de juiste keuzes, zijn er nog tal van overige opties die van belang kunnen zijn. Deze vind je grotendeels terug in de vergelijkingstabel aan het begin van deze pagina.

Misschien vind je het aantal mogelijke subdomeinen belangrijk of wil je graag extra opties met je mail. In de tabel wordt ook vermeld of er op de mailserver een SPAM-filter en virusscanner aanwezig zijn.

Ben je op zoek naar specificaties die je niet terug kunt vinden in onze vergelijkingstabel? Klik dan op “Lees meer”. Dan ga je direct naar de website van de desbetreffende webhosting en kun je een compleet overzicht terugvinden.

 

Terug naar boven