Mail info@host-reviews.nl

E-mail hosting vergelijken.

E-mail hosting pakketten vergelijken van Nederlandse hosting providers

Home >> E-mail hosting vergelijken

Klik in de onderstaande lijst de hosting providers (pakketten) aan die u met elkaar wilt vergelijken.


  mijn.host Cloud86 Junda SoHosted bhosted Neostrada Combell Vimexx
  Mijn.host webhosting Junda webhosting webhosting reviews sohosted Webhosting bHosted Webhosting Combell Webhosting Vimexx
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info
Prijs p/m€ 1,99€ 1,95€ 2,00 *€ 2,99€ 0,50€ 4,99€ 5,00€ 5,43 *
Specificaties 
E-mailadressen 2 10 Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! 50
Ruimte mailbox 2GB (SSD) 5 GB 50 GB 5 GB 500 MB 5 GB 25 GB 100 GB
POP3 en IMAP
Webmail
Anti-virus & -spam
Autoresponders
Mailinglists
Ondersteuning 
Support telefoon
Geopend (T) - 5 dagen - 5 dagen 5 dagen - 24/7 5 dagen
Kosten p/m - Gratis - Gratis Gratis - Gratis € 9,95
Support e-mail
Geopend (E) 7 dagen 7 dagen 7 dagen 6 dagen 7 dagen 7 dagen 24/7 7 dagen
Response tijd 1 uur 2 uur 2 uur 2 uur 2 uur 1 uur 2 uur 30 min
Info 
Uptime 99,90% 99,98% 99,90% 99,90% 99,90% 99,90% 99,99% 99,99%
Acties 1e jaar €0,99 p/m - 1e contract 50% korting - - 1e maand €1,00 1e jaar €3,00 - Eerste contractperiode
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info

E-mail hosting vergelijken

Je hebt een bedrijf en wilt graag e-mail versturen en ontvangen onder je eigen domeinnaam. Met E-mail hosting is dit mogelijk en er zijn veel hosting providers die dit aanbieden. Welke provider met welk E-mail hosting pakket past er het beste bij jou? Bovenstaande vergelijking bevat verschillende hosting providers die deze dienst aanbieden. Wij vergelijken de E-mail pakketten met elkaar en laten zien wat een hosting provider wel en niet aanbied in zijn e-mail pakket.

Is E-mail hosting nog nieuw voor je dan is het handig om hier wat meer over te leren. Wij gaan je hier een handje bij helpen.

Wat is E-mail hosting?

Als je e-mail wilt versturen en ontvangen heb je een mailserver nodig. Deze mailservers ontvangen als eerst de mail en sturen deze daarna door naar de desbetreffende ontvanger(s). Een mailserver kun je zelf opzetten maar dit vergt technische kennis en is tevens een grote investering. Een server en desbetreffende software is meestal niet goedkoop. Hosting providers nemen deze taken (net als webhosting voor websites) van je over tegen een kleine vergoeding per maand. Zij maken gebruik van de meeste moderne technieken en apparatuur om te zorgen dat je altijd e-mail kunt ontvangen en verzenden. Met een E-mail hosting pakket van een aangeschreven hosting provider kun je ook vaarwel zeggen tegen SPAM. Fishing en SPAM e-mails zullen door deze mailservers worden tegen gehouden. Zo ontvang je nooit meer vervelende e-mail.

Voordelen van E-mail hosting

Geen investering nodig

Als je zelf een mailserver op wilt zetten dan is dit een aardige investering. Naast de investering moet je ook mensen in dienst hebben die over de technische kennis beschikken om de mailserver te onderhouden. Een e-mail hosting pakket bij een hosting provider is dan wellicht een goed alternatief. Zij doen de investering en onderhouden de mailserver zodat je altijd veilig mailverkeer hebt.

Veiligheid

e-mail hosting vergelijken

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 80% van de bedrijfsgegevens zich in de e-mail bevinden. Voorbeelden zijn facturen, offertes, klantgegevens en afspraken. Dit zijn gegevens die je niet kwijt wilt raken. De meeste hosting providers maken dan ook een dagelijkse back-up van alle gegevens die er op de mailserver staan. Wil je een goedkope domeinnaam voor je e-mailadressen registreren?

Uw e-mail altijd bereikbaar

Hosting aanbieders maken vaak gebruik van de laatste technologieen en apparatuur. Deze onderhouden zij voortdurend om eventuele crashes te voorkomen. Wanneer je dus gebruik maakt van een e-mail hosting pakket ben er van verzekerd dat je e-mail altijd bereikbaar is en veilig wordt opgeslagen.

Wellicht zijn er enkele termen (specificaties) in de vergelijking die je niet goed begrijpt. Als je nog nieuw bent in de e-mail / hosting wereld dan is dit begrijpelijk. Wij zullen enkele termen toelichten om het wat begrijpelijker te maken.

POP3 en IMAP (de verschillen)

POP3 en IMAP twee verschillende mogelijkheden voor het ophalen van e-mail. De meeste hosting providers bieden vaak beide opties aan. Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen POP3 en IMAP? Eigenlijk is het heel simpel. Met POP3 worden de e-mails van de mailserver gedownload en opgeslagen op bijvoorbeeld je computer, tablet of telefoon. Deze e-mails worden na het ophalen verwijderd van de mailserver. Bij IMAP werkt dit anders. Als je in je E-mail hosting pakket kiest voor IMAP dan worden alle E-mails opgehaald van de mailserver zodat jij deze kunt lezen. De e-mails blijven ook opgeslagen op de mailserver zodat je e-mail kunt bekijken op meerdere aparaten. In het kort de voor- en nadelen van POP3 en IMAP.

Voordelen POP3

  • E-mail bekijken zonder dat hier een internetverbinding voor nodig is.
  • Omdat je geen gebruik maakt van de ruimte op de mailserver kun je meer e-mail bewaren.

Nadelen POP3

  • Het moment dat je een e-mailbericht leest wordt deze direct gedownload naar het apparaat waarmee je de e-mail opent. Daarna wordt de e-mail direct verwijderd van de mailserver. Het bekijken van (dezelfde)e-mail op meerdere apparaten is met POP3 dus eigenlijk niet handig / mogelijk.
  • Al je e-mail wordt lokaal opgeslagen en bij een crash zal alle e-mail verloren gaan.

Voordelen IMAP

  • E-mail is op meerdere apparaten te bekijken en je zult op elk apparaat dezelfde e-mails zien.
  • Mocht je computer, tablet of smartphone crashen dan blijft je e-mail bewaard. Deze zijn namelijk opgeslagen op de mailserver.

Nadelen IMAP

  • E-mail is alleen te bekijken met een internetverbinding.
  • Je mailbox heeft een beperkte opslagcapaciteit. Het regelmatig legen van je mailbox is dus nodig.

Antivirus -spam

Het internet is tegenwoordig niet meer veilig en er wordt veel troep (SPAM) verstuurd op het internet. Antivirusscanners en SPAM filters houden gevaarlijke en ongewenste e-mail tegen.

Autoresponders

Wanneer je enkele dagen afwezig bent (of gewoon even niet bereikbaar bent) dan kun je autoresponders instellen. Je kunt dan een e-mail bericht maken dat automatisch verstuurd wordt als antwoord naar iemand die je een e-mail stuurt. Deze e-mail bevat bijvoorbeeld informatie over wanneer je weer bereikbaar bent. De persoon die je probeert te bereiken is dan op de hoogte dat je tijdelijk niet bereikbaar bent.

Mailinglists

Wanneer u een e-mail wilt sturen naar een groot aantal personen dan kun je gebruik maken van een mailinglist. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld een specifieke afdeling binnen je organisatie wilt mailen.

Terug naar boven