Mail info@host-reviews.nl

Beste VPS Hosting Nederland (1024 MB +).

Vergelijk middelgrote VPS hosting pakketten van Nederlandse hosting providers

Home >> Beste VPS Hosting Nederland (1024 MB +)

Klik in de onderstaande lijst de hosting providers aan die u met elkaar wilt vergelijken.

* De prijzen die u hier ziet, zijn gebaseerd op een Linux VPS Hosting met een gratis control panel.
* De kosten per maand kunnen hoger uitvallen. Dit is afhankelijk van het besturingssysteem en control panel dat u kiest.


  mijn.host Connect Your Hosting Cloud86 SoHosted Snel.com B.V. Vimexx Versio
  Mijn.host webhosting Connect Your Hosting webhosting reviews sohosted Snel.com webhosting Webhosting Vimexx beste webhosting vergelijken versio
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info
Prijs p/m€ 7,50€ 7,99€ 42,50€ 19,95€ 19,90€ 31,58€ 9,99
Specificaties 
Schijfruimte 10 GB (SSD) 100 GB (SSD) 50 GB (SSD) 50 GB (SSD) 200 GB (SSD) 200 GB (SSD) 80 GB (SSD)
Dataverkeer Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! 5 TB Onbeperkt! 5 TB
RAM Geheugen 2048 MB 2048 MB 3072 MB 2048 MB 4096 MB 4096 MB 2048 MB
Aantal Processors 1 1 2 2 2 4 2
Besturingsysteem Linux Linux / Windows Linux Linux / Windows Linux / Windows Linux Linux / Windows
Ondersteuning 
Support telefoon
Geopend (T) - 6 dagen 5 dagen 5 dagen 7 dagen 5 dagen -
Kosten p/m - Gratis Gratis Gratis Gratis € 9,95 -
Support e-mail
Geopend (E) 7 dagen 7 dagen 7 dagen 6 dagen 7 dagen 7 dagen 24/7
Response tijd 1 uur 4 uur 2 uur 4 uur 4 uur 30 min 12 uur
(Un) Managed Unmanaged Unmanaged Unmanaged Unmanaged Unmanaged Managed Unmanaged
Info 
Uptime 99,90% 99,90% 99,98% 99,90% 99.99% 99,99% 99,90%
Acties 1e kwartaal €5,00 p/m - 1e maand €21,25 - - - -
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info

Beste VPS Hosting Nederland (1024 MB +)

Ook als je een wat grotere website hebt, willen wij je graag helpen bij je keuze voor de beste VPS hosting. Daarom hebben wij middelgrote VPS hosting pakketten van Nederlandse hosting providers met elkaar vergeleken. Dit kun je terugzien in de tabel. Zoals al gezegd, zijn de VPS hosting pakketten in deze vergelijking geschikt voor wat grotere websites. Je moet dan denken aan websites die gemaakt zijn in Joomla en aan systemen als DirectAdmin. Heb je nog niet zo veel verstand van VPS hosting? Op deze pagina leggen we er wat meer over uit.

Heb je een kleinere of juist grotere website? Dan raden we je aan om eens te kijken bij de kleinere of grotere VPS-servers. Die vind je hier:

> Beste VPS Hosting Nederland (512 MB +)

> Beste VPS Hosting Nederland (2048 MB +)

Voor grote zakelijke websites is VPS hosting ook een uitstekende oplossing. Heb je echter alleen een kleine informatieve bedrijfswebsite dan raden wij je aan om naar een normale webhosting te kijken.

Wat houdt VPS hosting nu precies in?

Beste VPS Hosting Nederland
VPS is een afkorting voor “Virtual Private Server”. Stel: je kiest een hosting provider uit de bovenstaande tabel. Bij hen huur je dan een stuk van hun server. Dit is niet hetzelfde als een stuk ruimte huren, zoals bij de normale webhosting pakketten.

Bij VPS hosting wordt er een hoofdserver in kleine stukken verdeeld en jij kunt dan gebruikmaken van zo’n stuk. De hoofdserver deel je wel met andere gebruikers of klanten van de webhosting die je gekozen hebt. Maar, jouw eigen deel van de server staat los van hun delen. Je kunt jouw stuk dan ook helemaal naar eigen wens inrichten. Misschien krijg je aan de hand van onderstaande afbeelding een beter beeld.

VPS Hosting Uitgelegd

Meer verschillen op Shared hosting, VPS hosting en dedicated hosting.

Je bent vrij in het installeren van software en het kiezen van je besturingssysteem. VPS is een relatief goedkope manier van webhosting. Je profiteert wel van een goede support en de servers zijn vaak erg stabiel. Als je een standaard webhosting hebt afgesloten, kunnen de prestaties van de server verslechteren door andere gebruikers. Zo kan de snelheid naar beneden gaan en mocht een andere website aangevallen worden, dan is het zelfs mogelijk dat jouw website tijdelijk offline gaat.

Als je kiest voor VPS hosting dan heb je van dit soort praktijken geen last. Op de hoofdservers is software geïnstalleerd die ervoor zorgt dat prestaties van andere gebruikers geen invloed hebben op de prestaties van jouw website. Dit zorgt ervoor dat je altijd een stabiele server (website) hebt.

VPS Hosting met SSD?

Steeds meer hosting providers stappen over op SSD (Solid State Drives). Met SSD haalt je VPS hosting ongekend hoge snelheden en een optimale performance. SSD is tot wel 10 keer sneller dan de normale HDD die de meeste hosting providers nog gebruiken. Neostrada is een van de eerste hosting providers die SSD VPS hosting aanbiedt tegen een relatief lage prijs. Wil je meer weten over de VPS oplossingen van Neostrada ga dan naar de website.

Linux VPS of Windows VPS?

Voordat je een VPS hosting aanschaft is het van belang dat je eerst uitzoekt waarvoor je hem gaat gebruiken. Programma’s of applicaties werken op een Windows VPS soms minder goed dan op een Linux VPS. Daarom gaan wij in het artikel “VPS Hosting – Linux VPS of Windows VPS?” dieper in op de voor- en nadelen van een Linux VPS of Windows VPS.

Wanneer moet ik kiezen voor een VPS hosting?

VPS hosting geeft je veel vrijheid in de inrichting van je server. Dit zou een goede reden kunnen zijn om over te stappen. Heb je een eigen zaak, maar niet voldoende kennis om met een dedicated server te werken? Ook dan is VPS hosting de perfecte oplossing. Later op deze pagina leggen we je nog uit wat een dedicated server precies is. De kosten van VPS hosting zijn relatief laag als je kijkt wat je er allemaal voor terugkrijgt.

Als je kiest voor een managed VPS kun je optimaal genieten van alle voordelen van VPS hosting zonder dat daar technische kennis voor nodig is. Bij een unmanaged VPS ligt dit anders. De naam zegt het al, bij unmanaged VPS hosting zul je zelf je VPS server in moeten richten en krijg je weinig tot geen hulp van je hosting provider.

In het artikel “Managed en unmanaged VPS Hosting” gaan wij dieper in op de verschillen tussen een Managed en unmanaged VPS.

Voordat je een keuze gaat maken, zijn er nog enkele specificaties waar je op moet letten. Het is verstandig om te kijken naar de juist hoeveelheid RAM-geheugen en CPU’s (Processors) voordat je kiest wat voor jou de beste vps hosting is. Natuurlijk is een VPS na aanschaf altijd nog verder uit te breiden maar hier zitten meestal weer extra kosten aan. Dit kun je natuurlijk voorkomen door goed onderzoek te doen.

512 MB RAM is wat je nodig hebt voor de lichtere applicaties zoals een DNS- of mailserver. Deze hoeveelheid RAM-geheugen leent zich ook uitstekend voor WordPress, blogs en de kleine websites.
1024 MB RAM kies je als je een middelgrote website hebt. Dit zijn bijvoorbeeld websites die gemaakt zijn met Joomla en systemen als DirectAdmin.
2048 MB RAM tot 4096 MB RAM is geschikt voor de zeer grote websites. Een website is groot, als er veel verkeer op komt en er zware applicaties op draaien.

Wij hebben in de bovenstaande tabel VPS hosting pakketten vergeleken van verschillende Nederlandse webhosting bedrijven. De bovengenoemde specificaties vergelijken wij ook in onze tabellen. Daarnaast richten wij ons ook op de prijzen van de pakketten. Dit kan belangrijk voor je zijn, als je er niet zo heel veel geld aan te besteden hebt. Ook erg belangrijk is of je kiest voor een Linux VPS of Windows VPS.

Een dedicated server, wat is dat?

Kies je voor een dedicated server? Dan krijg je een gehele server tot je beschikking. Deze kun je helemaal inrichten zoals jij dat wilt. Hier heb je echter wel enige technische kennis voor nodig. Veel webhosting bedrijven bieden ook aan om de server te beheren. Zo heb je toch een compleet eigen server en kun je profiteren van de technische kennis van het gekozen webhosting bedrijf. Het grote verschil tussen een VPS hosting en een dedicated server is dat je bij een dedicated server over veel meer capaciteit beschikt. Daarnaast deel je ook helemaal niets meer met andere klanten of gebruikers.

Wil je meer informatie over de verschillen tussen shared hosting, VPS Hosting en Dedicated server hosting? Lees dan ons artikel “Shared hosting, VPS hosting of dedicated server hosting?“.

Goedkope domeinnaam registreren

Vergelijk verschillende domeinnaam providers met elkaar en bespaar geld op je domeinnaam registratie!

Terug naar boven