Mail info@host-reviews.nl

Goedkope webhosting vergelijken particulier.

Vergelijk Nederlandse hosting providers voor kleine particuliere websites

Home >> Goedkope webhosting vergelijken particulier

Klik in de onderstaande lijst de hosting providers aan die u met elkaar wilt vergelijken.


  mijn.host Cloud86 Junda Hostinger Antagonist bhosted WebOké Vimexx
  Mijn.host webhosting Junda webhosting Hostinger webhosting webhosting reviews antagonist Webhosting bHosted WebOke webhosting Webhosting Vimexx
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info
Prijs p/m€ 3,99 *€ 1,95€ 1,00 *€ 1,99€ 4,99€ 1,00€ 1,95€ 2,96 *
Specificaties 
Schijfruimte 5GB (SSD) 5GB (SSD) 5 GB 30 GB (SSD) 50 GB (SSD) 1 GB (SSD) 5GB (SSD) 10 GB (SSD)
Dataverkeer Onbeperkt! 250 GB Onbeperkt! 100 GB 2 TB 20 GB 250 GB Onbeperkt!
Databases (MySQL) 3 5 Onbeperkt! 2 Onbeperkt! 5 Onbeperkt! Onbeperkt!
PHP 7+
FTP
Sub-domeinen Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! 2 Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt!
Webstatistieken
Cronjobs
SSL
Email 
Mailboxen 50 10 Onbeperkt! 2 Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt!
Spamfilter
Antivirus
Webmail
Forwarding
Autoresponders
Mailinglijsten Onbeperkt! 10 Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt!
Ondersteuning 
Support telefoon
Geopend (T) - 5 dagen - - - 5 dagen - 5 dagen
Kosten p/m - Gratis - - - Gratis - € 9,95
Support e-mail
Geopend (E) 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen
Response tijd 1 uur 2 uur 2 uur 2 uur 1 uur 2 uur 1 uur 30 min
Info 
Uptime 99,90% 99,98% 99,90% 99,90% 99,90% 99.90% 99,90% 99,99%
Acties 1e jaar €1,99 p/m - 1e contract 50% korting 1e contract 50% korting - - - - Eerste contractperiode
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info

Goedkope webhosting vergelijken voor particulieren

In de tabel op deze pagina vergelijken wij Nederlandse webhosting providers voor kleine particuliere websites. De pakketten die je terug vind in deze vergelijking raden we aan wanneer je net start met bijvoorbeeld het bouwen van websites. De meeste pakketten bieden genoeg schijfruimte en dataverkeer om een website mee te starten.

Wij hebben geprobeerd de grootste en beste webhosting bedrijven en hun pakketten in deze tabel te verwerken. Kun je met het huidige aanbod in deze vergelijking geen webhosting bedrijf vinden dat aansluit bij jouw wensen? Bekijk dan eens onze vergelijkingen van de pakketten: Webhosting vergelijken medium en Webhosting vergelijken big voor particulieren.

Wij leggen je de termen uit die komen kijken bij webhosting vergelijken

Wat je vaak op de websites van webhosting aanbieders tegenkomt, zijn termen als MYSQL Databases, Schijfruimte, Dataverkeer en ga zo maar door. Er zijn veel punten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de beste webhosting. In dit artikel proberen wij je op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze. Een webhosting die voldoet aan jouw wensen en behoeften en waarvoor je niet te veel betaalt!

Kies niet altijd voor de goedkope webhosting providers

Mensen zijn vaak geneigd alleen maar te kijken naar de goedkope webhosting providers. Dit is natuurlijk begrijpelijk, want iedereen heeft de neiging om hier eerst naar te kijken. Maar kijken naar de goedkope webhosting is niet altijd de juiste keuze. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer webhosting bedrijven bij gekomen en het maken van de juiste keuze is er daardoor niet gemakkelijker op geworden. Ook de hardware is goedkoper geworden en zo kunnen veel webhosting bedrijven steeds goedkoper opslagruimte en dataverkeer aanbieden.

Wanneer je een goedkope webhosting ziet, hoeft deze niet per definitie slecht te zijn en een dure ook niet per definitie goed. Toen we bezig waren met webhosting vergelijken voor deze website, merkten wij dat er enorme prijsverschillen zijn. Wij hebben daarom ook een aantal andere punten op een rijtje gezet die je mee moet nemen bij je keuze.

Heb je nog geen domeinnaam?

Heb je nog geen domeinnaam geregistreerd voor je nieuwe website of webshop? Geen probleem, naast hosting vergelijken kun je bij ons ook domeinnamen vergelijken!

Vragen die je jezelf kunt stellen bij webhosting vergelijken

Hieronder zie je enkele vragen die je jezelf kunt stellen als je zelf aan de slag gaat met webhosting vergelijken:

  • Komt de website van de webhosting professioneel over, is hij overzichtelijk en is het eenvoudig navigeren?
  • Zijn er duidelijk prijzen bij vermeld?
  • Staat er voldoende informatie op de website van het desbetreffende webhosting bedrijf?
  • Hoe wordt de support geregeld (word je snel geholpen)?
  • Is er een duidelijke opzegtermijn en heb je “niet goed geld terug” garantie?
  • Is de website voorzien van duidelijke algemene voorwaarden?
  • Hoe lang duurt het voordat je een reactie krijgt als je een mail stuurt naar de webhosting partij?

In het bovenstaande overzicht hebben wij het alleen nog maar gehad over de professionaliteit en uitstraling van het bedrijf. Wij hebben het nog helemaal niet gehad op de specificaties waar je op moet letten voordat je een webhosting pakket gaat kiezen.

Om wat voor soort website gaat het?

goedkope webhosting providers
Wat belangrijk is om uit te zoeken, is wat voor een soort website je wilt hebben. Wordt het een grote website met veel afbeeldingen en bestanden, verwacht je ontzettend veel bezoekers op je website of trek je juist maar enkele bezoekers per dag? Het is handig om een lijstje te maken met deze punten en die mee te nemen in het webhosting vergelijken.

CMS (WordPress)

Een CMS kan erg handig zijn voor het beheren van een website. Er zijn tegenwoordig veel open source CMS systemen waarvoor je niet hoeft te betalen. Deze worden door een grote community ondersteund. Antwoorden op problemen en of vragen kun je dus altijd terug vinden op het internet. Het meest populaire CMS vandaag de dag is WordPress. Steeds meer particulieren en zakelijke ondernemingen maken hun website met WordPress. WordPress is erg gebruiksvriendelijk, veilig en helemaal gratis. Ben je niet bekend met WordPress dan raden wij je aan hier zeker eens naar te kijken. Je kunt op host-reviews.nl ook speciale WordPress hosting vergelijken.

Specificaties die belangrijk zijn bij je keuze


* Het aantal MegaBytes of GigaBytes dat je beschikbaar hebt op je webhosting.

Deze keuze is afhankelijk van hoe groot je verwacht dat je website gaat worden. Veel hoge resolutie afbeeldingen en videomateriaal nemen al snel veel schijfruimte in beslag. Neem dus voldoende schijfruimte en niet zomaar een goedkope webhosting met te weinig schijfruimte, want uitbreiden kost vaak extra geld.


* Het dataverkeer van een website bestaat uit het aantal Mb’s (of kb’s, bytes, enz.) die worden verbruikt door bezoekers van je site. Het downloaden van een bestand, het versturen van e-mail, al het overige internetverkeer … Dit soort acties verbruiken allemaal bytes.

Houd er daarom rekening mee hoeveel bezoekers je op je website verwacht. Bij elk bezoek worden er bestanden opgevraagd door de bezoeker en worden er dus gegevens verzonden (data). Wanneer je veel afbeeldingen op je website hebt, kost dit meer data dan normale pagina’s met alleen tekst. Als bezoekers bestanden kunnen downloaden, dan kan het al helemaal snel gaan met het dataverkeer. Als bijvoorbeeld een bestand van 1 Mb 100 keer wordt gedownloaded, dan zit je al aan de 100Mb dataverkeer. Probeer het goed in te schatten, want mocht je het overschrijden dan kunnen er minder leuke consequenties aan vastzitten. Voorbeelden van die consequenties zijn: extra kosten, upgrade (kost meer), tijdelijk offline, enz.


* MySQL is een databasesysteem gerelateerd aan het internet en het wordt veel gebruikt in combinatie met PHP. SQL is de taal die wordt gebruikt om de database op te bouwen. Databases kun je gebruiken om allerlei informatie in op te slaan die je kunt inladen op je website.

Wanneer je gebruik gaat maken van een CMS-systeem, dan is een database een vereiste. De hoeveelheid MySQL-databases die je nodig hebt, hangt af van de grote van je website en wat je er precies mee wilt gaan doen.


* PHP is een script dat niet wordt uitgevoerd op de computers van de bezoekers thuis, maar op een server waarop de bestanden zijn geplaatst. Een voordeel hiervan is dat de bezoekers de code niet te zien krijgen en daardoor is je website dus een stuk moeilijker is te kraken. PHP wordt vaak gebruikt voor inlogsystemen, polls, gastenboeken en ga zo maar door.

Een echte keuze hoef je hier niet bij te maken, want bij bijna elke webhosting zit tegenwoordig PHP. Probeer er wel op te letten dat ze de laatste versie van PHP ondersteunen.


Er zijn nog tal van overige specificaties die van belang kunnen zijn bij het webhosting vergelijken. Ook deze vind je terug in onze vergelijking van webhosting aanbieders.

Zo vergelijken we het aantal mailboxen en mogelijke subdomeinen voor je. Ook zie je in de vergelijking of er een SPAM-filter of antivirusscanner aanwezig is. Wanneer je op zoek bent naar specificaties die niet in onze vergelijking zijn opgenomen, dan raden we je aan om op “Lees meer” te klikken voor een compleet overzicht.

Terug naar boven