Mail info@host-reviews.nl

Beste VPS Server Nederland (512 MB +).

Vergelijk kleine VPS hosting pakketten van Nederlandse hosting providers

Home >> Beste VPS Server Nederland (512 MB +)

Klik in de onderstaande lijst de hosting providers aan die u met elkaar wilt vergelijken.

* De prijzen die u hier ziet, zijn gebaseerd op een Linux VPS Hosting met een gratis control panel.
* De kosten per maand kunnen hoger uitvallen. Dit is afhankelijk van het besturingssysteem en control panel dat u kiest.


  mijn.host Connect Your Hosting Cloud86 SoHosted Snel.com B.V. Vimexx Versio
  Mijn.host webhosting Connect Your Hosting webhosting reviews sohosted Snel.com webhosting Webhosting Vimexx beste webhosting vergelijken versio
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info
Prijs p/m€ 7,50€ 4,99€ 25,00€ 9,95€ 9,90€ 15,71€ 7,99
Specificaties 
Schijfruimte 10GB (SSD) 50 GB (SSD) 25 GB (SSD) 25 GB (SSD) 100 GB (SSD) 90 GB (SSD) 40 GB (SSD)
Dataverkeer Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! 2 TB Onbeperkt! 1 TB
RAM Geheugen 2048 MB 1024 MB 2048 MB 1024 MB 1024 MB 2048 MB 1024 MB
Aantal Processors 1 1 1 1 1 2 1
Besturingsysteem Linux Linux / Windows Linux Linux / Windows Linux / Windows Linux Linux / Windows
Ondersteuning 
Support telefoon
Geopend (T) - 6 dagen 5 dagen 5 dagen 7 dagen 5 dagen -
Kosten p/m - Gratis Gratis Gratis Gratis € 9,95 -
Support e-mail
Geopend (E) 7 dagen 7 dagen 7 dagen 6 dagen 7 dagen 7 dagen 24/7
Response tijd 1 uur 4 uur 2 uur 4 uur 4 uur 30 min 12 uur
(Un) Managed Unmanaged Unmanaged Unmanaged Unmanaged Unmanaged Managed Unmanaged
Info 
Uptime 99,90% 99,90% 99,98% 99,90% 99.99% 99,99% 99.90%
Acties 1e kwartaal € 5,00 p/m - 1e maand €12,50 - - - -
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info

Beste VPS Server Nederland (512 MB +)

Op deze pagina helpen wij je een keuze te maken voor de beste VPS server. Daarvoor hebben wij in de bovenstaande tabel een van de beste webhosting bedrijven uitgekozen en een vergelijking gemaakt. In deze vergelijking van VPS-servers gaat het om de pakketten die geschikt zijn voor de lichtere applicaties zoals een DNS- of mailserver. Ook zijn deze VPS-servers zeer geschikt voor WordPress, blogs en de kleine websites. Hieronder vind je algemene informatie over VPS-servers. Ook geven we antwoord op de vraag waarom je over zou kunnen stappen op een VPS server.

Is onze keuze voor jou niet de beste vps hosting en wil je toch een andere VPS server? Kijk dan eens hier:

> Beste VPS Hosting Nederland (1024 MB +)

> Beste VPS Hosting Nederland (2048 MB +)

Waar staat VPS voor en wat houd het precies in?

vps server hosting
De afkorting VPS staat voor een “Virtual Private Server”. Wanneer je een hosting provider uit de bovenstaande vergelijkingstabel kiest, dan bieden zij een stukje van een server aan alleen voor jouw gebruik.

De webhosting providers uit de bovenstaande tabel beschikken over een hoofdserver die zij in kleine stukken kunnen verdelen. Jij kunt dus een klein stukje van zo’n server huren. Deze hoofdserver deel je met andere klanten/gebruikers van de gekozen webhosting. Je bent wel geheel onafhankelijk en je kunt de inrichting van je VPS server (Virtual Private Server) helemaal zelf bepalen.

Je beschikt over de vrijheid in software en het besturingssysteem. Je profiteert daarnaast ook van een goede support en stabiliteit van de server. Bovendien is het een relatief goedkope manier van webhosting.
Wanneer je over een standaard webhosting pakket beschikt, dan kunnen je prestaties (snelheid en processorcapaciteit) beïnvloed worden door andere gebruikers. Wanneer je overstapt op een VPS server, is dit niet meer mogelijk. De software die op de server staat, zorgt ervoor dat prestaties van de verschillende gebruikers elkaar niet kunnen beïnvloeden. Dit stabiele en mooie systeem garandeert een vastgestelde processorcapaciteit en RAM-geheugen.

Linux VPS of Windows VPS?

Het is belangrijk om eerst uit te zoeken waarvoor je jou VPS server gaat gebruiken. Er zijn namelijk enkele verschillen tussen een Linux VPS en een Windows VPS die je keuze kunnen beïnvloeden. In het artikel VPS Hosting – Linux VPS of Windows VPS? gaan wij dieper in op de voor- en nadelen van een Linux VPS of Windows VPS.

Wanneer moet ik nu gebruik maken van een VPS server?

Wanneer je toe bent aan vernieuwing en je wilt meer vrijheid en ruimte op een eigen server, dan kun je kiezen voor een VPS server. Of je nu een bedrijf hebt of particulier bent, VPS is de perfecte oplossing wanneer je niet over voldoende technische kennis beschikt voor een eigen dedicated server (hier komen we later nog op terug). Met een VPS server kun je toch van alle voordelen genieten en je hoeft (wanneer je kiest voor een managed VPS) geen technische kennis te hebben. Tevens zijn de maandelijkse kosten relatief laag voor hetgeen je krijgt.

Kies je echter voor een unmanaged VPS hosting dan is het handig om over wat technische kennis te beschikken. Hosting providers zullen je op technische gebied minder support bieden als je kiest voor een unmanaged VPS.

Lees meer over de verschillen tussen een managed en unmanaged VPS Hosting.

Wanneer je besluit over te stappen naar een VPS server dan is het wel verstandig om te kijken naar de juiste hoeveelheid RAM en CPU’s (Processors) bij het maken van een keuze.

512 MB RAM geheugen is voldoende voor de lichtere applicaties zoals een DNS- of mailserver. Ook zeer geschikt voor WordPress, blogs en de kleine websites.
1024 MB RAM is meer geschikt voor de middelgrote websites. Denk hierbij aan websites die gemaakt zijn met Joomla en systemen als DirectAdmin.
2048 MB RAM tot 4096 MB RAM zijn voor de hele grote websites met veel verkeer en zware applicaties.

In de bovenstaande tabel worden de pakketten weergegeven van de bedrijven die in onze ogen beste VPS servers bieden. De bovengenoemde specificaties worden hier vergeleken en uiteraard ook de prijzen. Die zijn namelijk van groot belang, als je niet over een groot budget beschikt.

Dedicated Server

Als je een dedicated server kiest, krijg je een volledige server tot je beschikking. Met een vast bedrag dat je per maand betaalt, kun je de dedicated server helemaal naar je eigen keuze inrichten. Als je kiest voor een dedicated server dan moet je wel enige kennis van webhosting hebben, anders kom je er waarschijnlijk niet aan uit. Je kunt er ook voor kiezen om het beheer uit handen te geven (uitbesteden). Met een dedicated server beschik je over meer capaciteit dan bij een VPS server en je deelt dan ook helemaal niets meer met andere klanten/gebruikers van de gekozen webhosting.

Meer informatie over de verschillen tussen shared hosting, VPS server hosting en Dedicated server hosting.

Terug naar boven