De nare gevolgen van slechte hosting

Veel mensen denken wel goed na over het design van hun website, de indeling van hun site en de content van hun online visitekaartje, maar besteden minder tijd aan het zoeken van een goede partner op het gebied van hosting. Een groot deel van de website eigenaren sluit een hostingpakket af zonder echt na te denken over de kwaliteit van hosting en dit kan zeker nadelige gevolgen hebben. In dit artikel lees je wat voor gevolgen het kan hebben als je een slecht hostingpakket afsluit, zodat je weet waarom het belangrijk is om goed na te denken over jouw hosting en hostingpakketten te vergelijken.

De website ligt er regelmatig uit of is erg langzaam

Het eerste nadelige gevolg dat je kunt ondervinden na het afsluiten van een verkeerd hostingpakket of het afsluiten van hosting bij een onbetrouwbare aanbieder, is dat jouw website regelmatig offline gaat of erg langzaam wordt. Gaat je website regelmatig online of is je website erg langzaam, dan kan dit zeker klanten kosten. Mensen komen namelijk niet vaak terug op een website die bij het eerste bezoek offline ligt en een website die langzaam is, wordt ook vaak weg geklikt. Misschien bespaar je wat geld door goedkope hosting af te sluiten bij een ietwat onbetrouwbare aanbieder, maar uiteindelijk kost dit alleen maar geld.

Je krijgt problemen met de mail of de database

Een ander vervelend probleem van het afsluiten van slechte hosting, is dat je problemen kunt krijgen met de mail en de database. Je kunt geen mails meer versturen, je kunt geen mails meer ontvangen en orders in de database worden verwijderd of simpelweg niet geplaatst omdat er geen goede verbinding is. Wil je jouw bedrijf professioneel kunnen runnen, dan heb je zeker goede mail en een goede database nodig en is het afsluiten van een goed hostingpakket echt een must.