Webshop software op licentie

In ons vorige artikel over een eigen webshop beginnen hebben wij het gehad over enkele specifieke benodigdheden en weetjes voordat je begint met een eigen webshop. Dit zijn zeker belangrijke punten maar met welke software ga je een eigen webshop beginnen?

Afgelopen jaren zijn er veel verschillende soorten software op de markt gekomen waarmee je een eigen webshop kunt beginnen. Deze kun je opdelen in twee soorten. Webshop software op licentie en open source (b.v. Magento) webshop software.

Eigen webhop beginnen met webshop software op licentie

Als je kiest voor een webshop op licentie dan moet je denken aan een webshop die al ontwikkeld is en jij hebt de mogelijkheid deze te huren. Meestal betaal je dan een vast bedrag per maand maar er zijn ook andere betaalmethodes. Doordat de software van deze webshops erg doorontwikkeld is zijn deze vaak erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in het beheer. Enkele voor en nadelen op een rijtje:

Voordelen van webshop software op licentie:

  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Snel op te zetten
  • Kosten per maand zijn goed te betalen (geen eenmalige grote investering)
  • Professionele uitstraling

Nadelen van webshop software op licentie:

  • Software kan beperkingen hebben (is zeldzaam maar bij specifieke eisen zeker mogelijk)
  • Weinig mogelijkheden qua design (layout).
  • Webshop is niet jou eigendom. Wanneer je een overstap wilt maken naar een andere leverancier of toch met open source software wilt gaan werken kan je de webshop niet verhuizen. Deze verdwijnt nadat je hem opzegt bij de huidige software leverancier.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voor en nadelen maar dit zijn toch wel de belangrijkste die je moet weten. Voor beginners die geen groot budget hebben en net starten is een webshop op licentie aan te raden. Denk echter wel vooruit want een webshop op licentie is na 10 jaar ineens niet zo voordelig meer in vergelijking met een eenmalige investering.

Overzicht van webshop software op licentie

Webshop op licentie - SEOshop

SEOshop biedt een zeer compleet e-commerce platform voor zowel beginnende als gevorderde MKB bedrijven. Zoals de naam al doet vermoedde is SEOshop een platform geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Naar de website van SEOshop

Webshop software op licentie - Mijnwebwinkel

Mijnwebwinkel kan iedereen zonder enige technische kennis gebruiken. Het is heel erg gemakkelijk om een eigen webshop te beginnen en mocht je niet meteen willen investeren dan kun je gebruik maken van de gratis versie.

Naar de website van Mijnwebwinkel

Webshop software op licentie - Shoppagina

Met shoppagina kun je binnen 5 minuten al een webshop online hebben. Shoppagina beschikt over veel verschillende templates die je gemakkelijk aan kunt passen naar je eigen wensen.

Naar de website van Shoppagina

Webshop software op licentie - LogiVert

LogiVert is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volledig geautomatiseerd systeem. Ook waren zij een van de eerste aanbieders van software voor je webshop. LogiVert heeft dus veel ervaring om het gebied van webshops en beschikt over veel verschillende mogelijkheden.

Naar de website van LogiVert

Webshop software op licentie - BiedMeer

Bij BiedMeer krijg je een compleet pakket met een domeinnaam, email adressen, webruimte en dataverkeer. Ook beschikken zij over een gratis versie. Deze biedt natuurlijk minder mogelijkheden maar je kunt de software in ieder geval even gratis proberen.

Naar de website van BiedMeer

Webshop software op licentie - MyShop

MyShop is al jaren lang actief op het gebied van webshop oplossingen en was ook een van de eerste. MyShop heeft een klantenbestand met veel bekende namen en is daarom ook een zeer betrouwbare en goede partner.

Naar de website van MyShop