SSD hosting of HDD hosting?

De meeste hosting bedrijven maken tegenwoordig nog steeds gebruik van hosting op HHD (Hard Disk Drive). Helemaal niks mis mee maar met de komst van SSD (Solid State Drive) gaan steeds meer hosting bedrijven over op SSD hosting. Enkele hosting bedrijven bieden al VPS hosting aan op SSD en Neostrada biedt als 1 van de eerste al SSD hosting aan.

Wat maakt SSD hosting nu zo interessant en wat zijn de voordelen ten opzichte van de traditionele HDD? Moet ik nu kiezen voor SSD hosting of HDD hosting?

SSD hosting

SSD hosting of HDD hosting
In tegenstelling tot de traditionele HDD bewaart de SSD alle gegevens op een microchip. Een HHD bestaat uit bewegende onderdelen en elke keer als er data opgevraagd moet worden dan moet er een bepaald punt bereikt worden om deze gegevens te lezen. Bij een SSD is dit niet het geval en dat maakt SSD hosting zo aantrekkelijk.

Voordelen SSD

  • Hoge prestaties (gegevens worden tot wel 100x sneller getoond)
  • Hoge overdrachtssnelheid (het overdragen van bestanden gaat 5 keer zo snel als een HDD)

Nadelen SSD

  • Hoge kosten
  • Beperkte opslagruimte (gemiddelde capaciteit is 250GB tot 1TB)

Als u website hoge prestaties, snelle reactietijden en overdrachtssnelheden vereist dan is SSD hosting een uitstekende keuze. Uitgebreide informatie over SSD kunt u vinden op Computerworld.nl

HDD hosting

Onze oude vertrouwde HDD is een harde schijf die alle data opslaat op schijven. Hard Disk Drives bestaan al jaren en eigenlijk is iedereen wel toe aan vernieuwing. Een HDD bestaat uit verschillende draaiende schijven waar data op staat. Elke keer als er data opgezet of afgehaald moet worden kost dit de nodige tijd.

Voordelen HDD

  • Veel beschikbare opslagruimte (tot wel 6TB)
  • Lage kosten

Nadelen HDD

  • Erg traag in vergelijking met SSD

Worden er dagelijks geen miljoenen bestanden opgevraagd en vergt je website geen hoge prestaties dan is HDD hosting een prima oplossing. Met andere woorden, als je een kleine website hebt waar dagelijks geen duizenden bezoekers op komen dan is HDD hosting meer dan voldoende.

Een antwoord op de vraag “SSD hosting of HDD hosting?” is er eigenlijk niet. Dit hangt helemaal af van je huidige website of wat je in de toekomst nog verwacht. Wat is belangrijker: veel opslag voor slechts een paar euro per maand of hoge prestaties voor een extra vergoeding? Beide hosting oplossingen zijn goed voor het juiste doel.