Voormalige eigenaar Hostdeal start nieuw hostingbedrijf

VPS Markt, zo heet het nieuwe hostingbedrijf van de voormalige eigenaar van Hostdeal. Door de plotselinge sluiting van Hostdeal zijn veel klanten in de problemen gekomen.

Begin deze maand konden voormalige klanten van Hostdeal niet meer inloggen op het klantensysteem. Zij werden op de hoogte gebracht via een mailtje:

Mail Hostdeal

eigenaar hostdeal

Zoals u ongetwijfeld inmiddels via de diverse media begrepen heeft is Hostdeal Ltd onverhoopt in de financiële problemen gekomen. Hierdoor zijn inmiddels een groot gedeelte van onze klanten niet meer in staat gebruik te maken van de hostingdiensten.

Hoewel wij u graag beter hadden willen berichten is hierom besloten de Ltd op korte termijn te beeïndigen.

Sinds gisteravond is er uitvoerig overleg geweest tussen het bestuur en een aantal partijen. Hieruit is besloten om u een overstapaanbod te doen waarbij u zorgeloos kunt overstappen naar een andere hostingpartij.

Wij hebben hiertoe besloten samen te werken met een 2-tal partijen welke u een zorgeloze overstap met behoud van data aan kunnen bieden.

De volgende partijen kunnen u een uniek aanbod doen waarbij u data behouden blijft:
– Simpel Domein, www.simpeldomein.nl/hostdeal en
– webhostaanbieding, www.webhostaanbieding.nl/hostdeal

Beide partijen hebben wij de benodigde rechten gegeven om toegang te krijgen tot uw domeinnaam en webruimte. Op deze manier kunnen zij zorg dragen voor een zorgeloze verhuizing waarbij u zelf geen technische zaken hoeft te regelen.

Op de betreffende pagina’s leest u meer over de mogelijkheden en welke stappen u dient te volgen voor het verhuizen van uw pakket.

Belangrijk: u dient zelf een verhuizing bij een hostingpartij naar keuze aan te vragen. Indien u geen actie onderneemt loopt u het risico uw domeinnaam en webruimte kwijt te raken.

Belangrijk voor klanten met een Virtuele Server (VPS): Dit aanbod is alleen geldig voor klanten met een hostingpakket of resellerpakket. Indien u een VPS heeft dient u zelf zorg te dragen voor verhuizing naar een partij naar keuze, het bestuur heeft toegezegd dat binnen korte tijd backups van alle VPS-en beschikbaar worden gesteld.

Geef bij verhuizing naar Simpel Domein of Webhostaanbieding.nl zoveel mogelijk van uw huidige (inlog)gegevens door. Op deze manier kunnen zij uw aanvraag gemakkelijker verifiëren. Tevens dient u bij aanvraag een kopie legitimatie in te dienen en indien u een zakelijk account hebt een bewijs van inschrijving van uw bedrijf (Kamer van Koophandel).

Hostdeal Ltd biedt haar excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,

Namens bestuur Hostdeal Ltd.

Hostdeal zou slachtoffer zijn van een grootschalige creditcardfraude waarna de Britse Kamer van Koophandel opdracht had gegeven om de hosting provider offline te halen. Volgens een nieuwsbericht van ISPam klopt er helemaal niks van deze berichtgeving. Na de aankondiging van Hostdeal werd er al snel bekend dat de Duitse hosting provider Hetzner Hostdeal had afgesloten. Dit omdat Hostdeal zijn rekeningen van duizenden euro’s niet had betaald. Ook blijkt de claim van anderhalf miljoen pond aan frauduleuze creditcardtransacties niet waar te zijn en is de Britse KvK helemaal niet bevoegd om een website offline te halen.

Het schijnt zo te zijn dat Hostdeal nog geen faillissement heeft aangevraagd en ISPam meldt dat er inmiddels al sterke aanwijzingen zijn dat de voormalige eigenaar van Hostdeal een nieuw hostingbedrijf heeft opgezet genaamd VPS Markt. Het design van de website van VPS Markt lijkt erg op dat van Hostdeal en VPS Markt is een dag na het staken van de activiteiten van Hostdeal ingeschreven in het Verenigd Koninkrijk. Er gaan ook geruchten dat de voormalige eigenaar van Hostdeal geprobeerd heeft om zijn gegevens te verwijderen van een concullega van ons genaamd Ispgids.com. Ook schijnt het zo te zijn dat het ip adres van VPS Markt niet te achterhalen is omdat deze gebruik maakt van een CloudFlare-proxy.

De actie van de voormalige eigenaar van Hostdeal heeft, volgens ISPam, bij veel klanten woede opgeroepen. Als je alles bij elkaar pakt heeft het er alle schijn van dat hij hen aan hun lot heeft overgelaten. Veel voormalige klanten van Hostdeal moesten overhaast een nieuwe hosting provider zoeken voor hun data, website of applicaties terwijl gemaakte kosten niet zijn vergoed. Sommige klanten konden ook niet bij hun data en een aantal van hen bekijkt of het zinvol is om juridische stappen te ondernemen.