Mail info@host-reviews.nl

WooCommerce hosting vergelijken.

Vergelijk Nederlandse hosting providers voor uw WooCommerce webshop

Home >> WooCommerce hosting vergelijken

WooCommerce hosting providers van Nederland

Klik in de onderstaande lijst de beste WooCommerce hosting providers aan die u met elkaar wilt vergelijken.

* Deze webhosting bedrijven ondersteunen WordPress of bieden speciale WooCommerce Hosting pakketten aan.
WordPress / WooCommerce zijn dan vaak eenvoudig te installeren op je hosting met DirectAdmin, cPanel of Parallels Plesk Panel.


  mijn.host SoHosted Cloud86 Junda Antagonist bhosted WebOké Vimexx
  Mijn.host webhosting Webhosting Sohosted Junda webhosting webhosting reviews antagonist Webhosting bHosted WebOke webhosting Webhosting Vimexx
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info
Prijs p/m€ 3,99€ 9,99€ 1,95€ 2,00 *€ 4,99€ 2,00€ 1,95€ 5,43
Specificaties 
Schijfruimte 5 GB (SSD) 25 GB (SSD) 5 GB (SSD) 50 GB (SSD) 50 GB (SSD) 2 GB (SSD) 5GB (SSD) 100 GB (SSD)
Dataverkeer Onbeperkt! Onbeperkt! 250 GB Onbeperkt! 2 TB 40 GB 250 GB Onbeperkt!
Databases (MySQL) 3 2 5 Onbeperkt! Onbeperkt! 15 Onbeperkt! Onbeperkt!
PHP 7+
FTP
Sub-domeinen Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt!
Webstatistieken
Cronjobs
SSL
Email 
Mailboxen 50 50 10 Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt!
Spamfilter
Antivirus
Webmail
Forwarding
Autoresponders
Mailinglijsten Onbeperkt! Onbeperkt! 10 Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt! Onbeperkt!
Ondersteuning 
Support telefoon
Geopend (T) - 5 dagen 5 dagen - - 5 dagen - 5 dagen
Kosten p/m - Gratis Gratis - - Gratis - € 9,95
Support e-mail
Geopend (E) 7 dagen 6 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen 7 dagen
Response tijd Gratis 4 uur 2 uur 2 uur 1 uur 2 uur 1 uur 30 min
Info 
Uptime 99,90% 99,90% 99,98% 99,90% 99,90% 99.90% 99,90% 99,99%
Acties 1e jaar €1,99 p/m - - 1e contract 50% korting - - - - Eerste contractperiode
Hosting provider Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info

Woocommerce hosting

Voor het hosten van een webshop is een goede webhosting een vereiste. Het laatste wat je wilt is dat klanten afhaken tijdens een bestelling omdat de website niet snel genoeg is. Woocommerce hosting is dan een goede oplossing. WooCommerce draait op het populaire CMS WordPress. Of je het nu Wocommerce hosting of WordPress hosting noemt, in feite is er niet echt een verschil.
WordPress is van zichzelf een zeer zoekmachine vriendelijk CMS, echter is het niet per definitie een licht CMS. WordPress kan na loop van tijd best zwaar worden om te laden, helemaal in combinatie met WooCommerce. Een goede WooCommerce hosting is dus wel handig.

Nog geen domeinnaam voor je Woocommerce webshop?
Moet je ook nog een domeinnaam registreren voor je nieuwe webshop? Vergelijk de prijzen van verschillende domeinnaam extensies hier!

Caching voor snelle laadtijden

Caching? Wat is dat? Caching is in een alternatieve manier voor het opslaan van gegevens. Als je een WooCommerce webshop of pagina bezoekt dan moeten er allerlei gegevens worden ingeladen. Deze moeten bij elk paginabezoek weer opnieuw worden ingeladen terwijl de helft van de pagina hetzelfde is als de vorige pagina die je bezocht.

Een header, footer, en menu-items zijn bijvoorbeeld elementen die op een andere pagina niet snel wijzigen. Met caching worden deze elementen opgeslagen in de browser of op de server. Hierdoor kunnen deze elementen veel sneller geladen en getoond worden aan de bezoeker en dus ook aan zoekmachines.

Naast een snelle WooCommerce hosting heeft caching ook een invloed op de SEO van je webshop.

Voordelen Woocommerce hosting

Waarom zou ik een speciale hosting moeten nemen voor WordPress / WooCommerce? Is een “normale” hosting niet voldoende?

Dit zijn vragen die wij regelmatig krijgen en hier hebben we niet één antwoord op aangezien het helemaal afhankelijk is van de grootte van je WooCommerce webshop. Heb je een kleine WoomCommerce shop met slechts enkele producten (laten we zeggen maximaal 50) dan kan een goede shared hosting pakket al voldoende zijn. Heb je echter heel veel producten en pagina’s binnen je WooCommerce webshop dan is het toch raadzaam hier een geoptimaliseerde hosting voor af te nemen.

Met WooCommerce hosting heb je de volgende voordelen:

  • Snelle laadtijden
  • Betere conversie
  • Geen bezoekersverlies
  • Makkelijke installatie van WordPress
  • Goed voor je SEO

Goed voor je SEO? Ja, zoekmachines als Google kijken ook naar de snelheid van je webshop. Als de laadtijden van je webshop niet goed zijn dan heeft dit invloed op de positie binnen de zoekresultaten.

WooCommerce communiceert met je database

Een normale WordPress website zonder WooCommerce vraagt informatie op in de database om teksten en afbeeldingen te laden op een pagina. WooCommerce daarentegen vraagt veel meer en vaker informatie op uit de database. Denk bijvoorbeeld aan productinformatie, prijzen, productvariaties en bijbehorende prijzen, productafbeeldingen, voorraad etc. etc. Genoeg informatie die opgevraagd moet worden uit de database om een productpagina van WooCommerce volledig te maken. Wanneer je dus veel verkeer op je webshop hebt vergt dit veel van je hosting.

Support is belangrijk

Als je een WooCommerce hosting afsluit bij een hosting provider dan is het ook raadzaam om te kijken naar de support die zij bieden. Het beste is dat zij bijvoorbeeld WooCommerce specialisten in huis hebben die je kunnen ondersteunen bij problemen maar dit is vaak niet de tak van sport van een hosting provider. Belangrijk is dat een hosting provider goed bereikbaar is als er zich problemen voordoen, voornamelijk op hosting gebied.

Als je webshop bijvoorbeeld down is (niet online) dan kan dit enorme gevolgen hebben. Je wilt dat dit snel opgelost wordt. Als je hosting provider dan niet bereikbaar is dan is dit erg frustrerend. Let hier dus op wanneer je een hosting provider kiest voor je WooCommerce hosting.

WooCommerce webshop laten maken?

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen en je hebt experts nodig die een custom WooCommerce webshop voor je ontwikkelen? Dan ben je bij Internetbureau Precies aan het juiste adres. Zij hebben al meer dan 10 jaar ervaring met WordPress en willen je graag van dienst zijn bij het ontwikkelen van je nieuwe WooCommerce webshop.

Terug naar boven