De Dutch Hosting Provider Association: wat is dat?

Ben je op zoek naar een hostingprovider om jouw website of webwinkel te hosten, dan is de kans groot dat je in jouw online zoektocht in aanraking komt met de naam ‘Dutch Hosting Provider Association’. Een hostingprovider kan bijvoorbeeld het logo van de Dutch Hosting Provider Association op zijn website hebben staan of aangeven aangesloten te zijn bij dit samenwerkingsverband.

Ben jij in aanraking gekomen met de Dutch Hosting Provider Association in jouw zoektocht naar een geschikte hostingprovider, maar heb je geen idee wat deze groep precies doet? Lees dan meer over de Dutch Hosting Provider Association op deze pagina.

Dutch Hosting Provider Association: een korte introductie

De Dutch Hosting Provider Association wordt ook wel DHPA genoemd. De DHPA is een samenwerking van marktleidende hosting- en cloudproviders en leveranciers in de hostingmarkt. Er zijn tientallen hostingproviders aangesloten bij de DHPA, maar lang niet alle hostingproviders in Nederland zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband. Overigens is dit niet slecht, want je komt niet zomaar bij de DHPA. Zo moet je aan diverse eisen voldoen om lid te worden van de DHPA en kun je enkel uitgenodigd worden door een bestaand lid van het samenwerkingsverband.

De taken van de Dutch Hosting Provider Association

De Dutch Hosting Provider Association heeft vier verschillende taken, namelijk het beschermen van het imago van de hostingbranche, het bieden van het beste onderwijs in de hostingbranche, het bijdragen aan het vertrouwen in de hostingbranche en het verbinden van partijen in de hostingbranche.

Alle leden van de DHPA dragen op een bepaalde manier bij aan een of meerdere van de taken van de Dutch Hosting Provider Association. Sommige leden houden zich meer bezig met het beschermen van het imago van de branche, terwijl andere leden voornamelijk bezig zijn met goed onderwijs in de branche.

Hostingprovider is lid van de DHPA: wat zegt dit?

Is een hostingprovider lid van de DHPA, dan zegt dit simpelweg dat dit hostingbedrijf actief is in de ontwikkeling en bescherming van de Nederlandse hostingbranche. Ook zegt dit iets over de kwaliteit van de hostingproducten en -diensten die het bedrijf aanbiedt, want je wordt niet zomaar lid van de Dutch Hosting Provider Association. Alleen als je echt iets goeds te bieden hebt, mag je bij het samenwerkingsverband. Zit een provider bij de Dutch Hosting Provider Association, dan kun je er dus vanuit gaan dat het een professionele en betrouwbare hostingprovider is.

Een lidmaatschap bij de Dutch Hosting Provider Association zegt dus niet alleen iets over de betrokkenheid van het betreffende bedrijf bij de Nederlandse hostingbranche, maar ook zeker iets over de kwaliteit van de producten en/of diensten van het hostingbedrijf.