Voor het eerst hosting afsluiten: drie veelgemaakte fouten

Je hebt een website laten maken en wil deze site nu graag online zetten. Hier heb je een hostingpakket voor nodig. Mensen die al eerder een eigen website hebben gehad, weten precies waar ze op moeten letten bij het afsluiten van een hostingpakket. Zij hebben hun hosting dan ook in een mum van tijd afgesloten. Mensen die voor het eerst een eigen website online zetten, weten niet zo goed hoe de wereld van webhosting in elkaar zit. Zij zijn sneller geneigd fouten te maken bij het afsluiten van hun hostingpakket. Welke drie fouten het meest worden gemaakt door deze beginnende ondernemers, lees je op deze pagina. Door de informatie op deze pagina door te lezen, voorkom je dat jij als beginnende online ondernemer dezelfde fouten maakt.

Fout 1: alleen op de prijs letten

Een fout die veel online ondernemers maken bij het afsluiten van een hostingpakket, is dat zij alleen naar de prijs van een hostingpakket kijken. Ze willen zo goedkoop mogelijk uit zijn en sluiten daarom het goedkoopste hostingpakket af dat ze tegenkomen in hun zoektocht naar een hostingprovider. Dit hostingpakket kan prima zijn, maar het kan ook om slechte hosting gaan. Neem je een goedkoop pakket dat uiteindelijk slecht in elkaar blijkt te zitten, dan krijg je hier later gegarandeerd spijt van.

Fout 2: een te klein hostingpakket nemen

Wil je een eenvoudige website online zetten, dan heb je voldoende aan een vrij klein en eenvoudig hostingpakket. Wil je echter een eigen webwinkel beginnen en ga je vele verschillende producten verkopen? Dan is een eenvoudiger hostingpakket te klein voor jouw website. Een fout die veel online ondernemers maken, is dat zij niet precies weten hoe groot hun hostingpakket moet zijn. Om geld te besparen, nemen ze een klein hostingpakket. Uiteindelijk blijkt dit pakket ontoereikend en moeten ze alsnog overstappen op het duurdere, grotere hostingpakket. Zonde, want je kunt beter meteen het juiste hostingpakket afsluiten om problemen te voorkomen.

Fout 3: hosting afsluiten bij een slechte provider

Er zijn tientallen hostingproviders actief in Nederland. Sommige providers zijn erg goed in wat ze doen, andere hostingproviders zijn vooral uit op hoge inkomsten en steken niet zo veel aandacht en tijd in een goede dienstverlening. Veel beginnende online ondernemers weten niet precies wat een goede hostingprovider is en wat een slechte provider is. Zij laten zich verleiden door een slechte provider en zitten uiteindelijk met slechte hosting. Wil je voorkomen dat jouw website regelmatig offline ligt, erg langzaam laadt of andere hosting gerelateerde problemen heeft? Probeer dan eerst te achterhalen of een hostingprovider een goede reputatie heeft, of niet. Je sluit alleen een hostingpakket af bij een goede, betrouwbare en servicegerichte provider.