Hostnet domeinnamen onderzoek

Elk jaar wordt er een onderzoek gedaan naar de groei van TLD’s. Dit is de afkorting van “Top Level Domeinnamen”. Hostnet doet ook elk jaar een onderzoek naar de grootste stijgers en afgelopen jaar (2012) is .cn de grootste stijger geweest. Dit blijkt uit het nieuwe domeinnamen onderzoek.

Chinese .cn domeinnaam de grootste stijger van het jaar 2012

In 2012 is de hoeveelheid Chinese .cn domeinnamen explosief gestegen in vergelijking met andere domeinnamen. De teller van de .cn domeinnamen stond in 2010 rond de circa 14 miljoen. Dit aantal is ontzettend gedaald in 2011 door de aangescherpte registratie voorwaarden. De registratie voorwaarden waren dat alleen mensen uit China een .cn domeinnaam konden registreren. In 2012 zijn de voorwaarden van tafel geveegd en hierdoor ontstond er een stijging van maar liefst 126% ten opzichte van 2011. Door deze sterke groei en de grootste groei van alle domeinnamen is de .cn domeinnaam weer helemaal terug in de markt.

.info en .pt domeinnamen maakte de minste groei door

Van origine wordt het .info domeinnaam gebruikt om websites te maken die informatie verschaffen. Toch heeft deze domeinnaam de grootste daling meegemaakt in het jaar 2012. In Portugal zijn de registratie voorwaarden in 2012 ook versoepelt en daardoor zijn er .pt registraties bij gekomen. Echter zijn er in dat jaar ook ontzettend veel .pt domeinnaam registraties opgezegd en is er slecht een kleine groei te zien in registraties. Zo zijn er maar slechts 2.216 nieuwe domein registraties bijgekomen in 2012. Samenvattend hebben .info en .pt domeinnamen de minste groei doorgemaakt in het jaar 2012.

Hostnet domeinnamen onderzoek volledig bekijken?

Wanneer je nieuwsgierig bent naar alle andere resultaten van dit domeinnamen onderzoek van Hostnet, kijk dan naar het gehele domeinnaam onderzoek.

Domeinnaam prijzen vergelijken

Wilt u de prijzen van domeinnamen van Hostnet vergelijken met andere webhosting aanbieders? Kijk dan eens op de volgende pagina voor een overzichtelijke vergelijking. Hostnet is in de meeste gevallen de goedkoopste keus!