iXL Hosting migratie naar datacenter BIT-2C

iXL Hosting is continu opzoek naar verbeteringen. Daarom probeert iXL hosting altijd de stabiliteit, kwaliteit en uptime van de servers te verbeteren. Daarom gaat iXL hosting in de nacht van 22 op 23 februari al de apparatuur van Eveswitch migreren naar het BIT-2C datacenter in Ede.

iXL Hosting migratie

De reden waarom iXL hosting hun apparatuur gaat migreren van Evoswitch naar BIT is ontstaan door enkele stroomstoringen. Deze stroomstoringen hadden grote gevolgen voor de klanten, stabiliteit en uptime. Bij het huidige datacenter in Haarlem heeft iXL hosting de afgelopen tijd viermaal last gehad van stroomstoringen. Dit is de reden waarom iXL hosting het nodig vond om maatregelen te treffen. Daar komt bij dat het hoofdkantoor van iXL hosting gevestigd is in Ede. Dit geeft ze de mogelijkheid om binnen 5 minuten voor hun racks te staan.

Het datacenter BIT is een groen datacenter. Dit betekend dat wanneer het mogelijk is er rekening wordt gehouden met de natuur. De stroom die BIT gebruikt wordt voornamelijk opgewekt uit waterkracht. Hierbij komt dus geen CO2 vrij en dit bespaart maar liefst 4 miljoen kilogram CO2 uitstoot per jaar! Bit is kleinschalig, persoonlijk en zeer professioneel. Dit kun je ook terugvinden in het klantenbestand van BIT. Onder andere Philips, Belastingdienst, SIDN, Bart Smit, Blokker en WWF worden online gehouden vanuit de BIT datacenters.

Doordat BIT verspreid is over meerdere locaties in EDO biedt het extra mogelijkheden om te uptime te verbeteren (VRRP). iXL hosting zal ook een eigen cloud omgeving gaan ontwikkelen. Wij van Host-reviews proberen jullie hier uiteraard van op de hoogte te houden.

Zoals al eerder gezegd zal de migratie plaatsvinden in de nacht van 22 op 23 februari. Dit is dus maar 1 nacht en je zult hier weinig van merken. iXL hosting is lid van RIPE en heeft dus een eigen range aan IP adressen. Deze zal iXL hosting eerst omschakelen naar het BIT datacenter. Op het BIT datacenter staan een aantal servers klaar die tijdens de verhuizing zullen vermelden dat er een migratie plaatsvindt. Wanneer het netwerk succesvol is overgezet gaat iXL hosting beginnen met het fysiek migreren van de servers. Gedurende deze migratie van iXL hosting zal er een live blog beschikbaar zijn. Hier kun je realtime de status van updates, informatie en eventueel andere bijzonderheden bijhouden.

Het hele proces zal begeleid worden door network engineers zodat alles goed zal verlopen. Elke dedicated server, VPS, webserver of colocated server zal individueel worden gecontroleerd.

Toen iXL hosting gestart was bij Evoswitch hebben zij een aantal ranges in gebruik genomen die oorspronkelijk toebehoren aan Evoswitch. Deze ranges zullen dus eerst moeten worden omgenummerd. De klanten die hier onder vallen zullen persoonlijk op de hoogte worden gebracht en worden ingepland. Dit gebeurd voordat iXL hosting start met de migratie.

Download hier specificaties datacenter BIT in PDF