Social Media en Google

Social media belangrijk voor Google

Veel mensen denken dat social media niks oplevert. Het kost alleen veel tijd en je hebt er niks aan. Dit kan een logische gedachte zijn maar is dit wel waar?

Een hoge rank in Google is belangrijk

Iets wat je jezelf nooit hoeft af te vragen is of het belangrijk is om goed te scoren in Google. Natuurlijk is dit belangrijk! Vinden eventuele klanten jouw website niet in Google dan loop je geheid klanten mis. Het kan even duren voordat Google jou website vind maar wanneer je naar enkele maanden nog niet wordt gevonden dan is er iets mis. Voldoet je website wel aan de richtlijnen van Google? Is de website wel voor klanten geschreven en niet meer voor het bedrijf?

Welke verwachtingen heeft Google?

De zoekmachine Google denkt aan de gebruikers. Google ziet de gebruikers zelfs als hun klanten. Het doel van Google is om voor hun klanten de PERFECTE Zoekmachine te zijn. Larry Page, de oprichter en CEO van Google zei ooit dat de perfecte zoekmachine ‘precies begrijpt wat je bedoeld en precies verteld wat je wilt weten’. Ben jij in de ogen van Google niet relevant voor hun klanten dan vind Google jou bedrijf niet interessant. Google gaat er dus vanuit dat jij denkt aan hun klanten en daar dus zo goed mogelijk op in speelt.

We zijn allemaal mensen

social media en googleWanneer je denkt dat jou klanten totaal niks gemeen hebben met de klanten van Google dan zit je er goed naast. Klanten van zowel Google als je eigen klanten zijn mensen. Ieder mens deelt bepaalde overeenkomsten. “De mens is een sociaal dier, hij is niet gemaakt om alleen te leven”. Dit is een uitspraak die een filosoof ruim 2000 jaar geleden.

Ben sociaal en rank (scoor) in Google

In de afgelopen alinea’s hebben we al een aantal belangrijke dingen besproken. Zo hebben we geleerd dat het zeer belangrijk is om te scoren in Google, Google erg veel waarde hecht aan haar gebruikers (klanten) en dat mensen sociale dieren zijn. Ben je sociaal, dan wordt je gewaardeerd door Google. Een bewijs is dat veel social-media-accounts van bedrijven erg hoog scoren in de zoekresultaten van Google. Wanneer een actief social-media-account niet in de eerste 10 zoekresultaten voorkomt dan is dit zeer uitzonderlijk.

Social Media is goed voor je SEO

Zoals wij al meerdere malen hebben gezegd is Social Media goed voor je SEO en ranking in Google. Google heeft altijd al gekeken naar links vanuit andere websites naar jou website. Hier wordt een bepaalde waarde aangekoppeld want blijkbaar is jou website, pagina of bericht goed en interessant genoeg om er naar te verwijzen. Hoe meer (relevante) verwijzingen hoe beter.

Social Media werkt eigenlijk op dezelfde manier. Wanneer je website, pagina of bericht wordt gedeeld via Social Media kanalen als Facebook, Twitter, Goolge+ of LinkedIn dan kun je er vanuit gaan dat het interessant is. Wordt je website, pagina of bericht veel gedeeld via de Social Media kanalen dan ziet Google dit als zeer positief en dan zal het je ranking in de zoekresultaten zeker ten goede komen. Het zijn een soort van backlinks maar dan via de Social Media.

Welke Social Media kanalen kan ik het beste inzetten?

Het meest gebruikte Social Media kanaal in Nederland is nog steeds Facebook. Het Social Media kanaal Facebook had al veel gebruikers maar ook in 2014 zijn dit er weer meer geworden. In 2013 had Facebook al 7,9 gebruikers en in 2014 zijn er 1 miljoen gebruikers bijgekomen. Daarmee staat het aantal Facebook gebruikers in Nederland nu op 8,9 miljoen! Facebook inzetten als Social Media kanaal voor je website is dus altijd een goed idee. Wil je Facebook op dezelfde manier integreren in je website als wij hebben gedaan? Dat kan d.m.v. de Facebook Like Box.

Social Media kanalen als Twitter, Youtube, LinkedIn en Google+ zijn een toegevoegde waarde voor je website.