Siter – Domeinnaam bellen

Een domeinnaam bellen

Een Braziliaans bedrijf genaamd Siter begint steeds bekender te worden. De app die Siter heeft ontwikkeld maakt het mogelijk om in plaats van naar een telefoonnummer te bellen je naar een domeinnaam kunt bellen. Siter wordt nu al gezien als de vervanger van ENUM.

De nieuwe app van Siter biedt nu al vele voordelen voor zowel de domeinnaam houders als de bezitters van de smartphones. Wanneer je gebruik wilt maken van het bellen naar een domeinnaam dan dien je gebruik te maken van de Siter Domain Dailing app. Wil je echter dat anderen jouw domeinnaam kunnen bellen dan moet je een account aanmaken bij Siter.

Het concept van Siter is eigenlijk erg simpel. Wanneer je de app start dan kun je een domeinnaam invullen. Als je vervolgens op de belknop drukt dan gaat hij zoeken of er een telefoonnummer bij hoort. Is dit het geval dan bel je automatisch met de eigenaar van dit domein.

Hier wordt de werking van Siter uitgelegd in een filmpje.

Wat zijn de voordelen van Siter:

– Een domeinnaam onthoud je gemakkelijker dan een telefoonnummer.
– Wanneer je verhuist naar een andere provider of andere woonplaats ben je nog steeds bereikbaar.
– Wanneer je als domeinnaam bezitter gebruik maakt van Siter dan kun je dit tonen op je website door middel van het logo.

Een domeinnaam bellen? Hoe werkt het

Als je Siter wilt gebruiken moet je een account aanmaken op de website van Siter. Wanneer je een account hebt aangemaakt kun je een code generen. Deze code kun je opslaan als een html-bestand en plaats je in de root van je website. Er zijn ook nog andere mogelijkheden. Zo kun je er ook voor kiezen om de code te verwerken in je metatags of je kunt de code invoeren bij de DNS-instellingen van de server waar je website op draait. De laatste en misschien wel makkelijkste optie is om de code gewoonweg op te nemen in je website.

Siter is beter dan ENUM

domeinnaam bellen
Als je de toepassing van Siter vergelijkt met ENUM dan is Siter een veel betere toepassing. Met ENUM ben je bereikbaar onder één bepaald adres dat eindigt op ‘….2164.arpa’. In Nederland is ENUM nooit echt doorgebroken. De voornaamste reden is omdat het ontbreekt aan diensten op dit gebied. Siter heeft ook gezegd dat ENUM totaal geen rekening heeft gehouden met het gebruikersgemak.

De kosten van Siter

Siter rekent geen extra kosten voor het bellen naar een domeinnaam. Je betaald dus nog gewoon de normale telefoontarieven. Siter biedt echter wel verschillende abonnementen aan die je kunt afsluiten. Met deze abonnementen kun je meerdere domeinnamen koppelen aan je Siter account.

Goedkoop een domeinnaam vastleggen?

Domeinnaam registreren vergelijken