Waar rekening mee houden bij het voeren van hotelmarketing?

Het voeren van hotelmarketing is vandaag de dag een vrij complexe taak. Dit gezegd zijnde is het wel absoluut noodzakelijk om je hoofd boven water te kunnen houden. Het aantal hotels is door de jaren heen aanzienlijk toegenomen waardoor het meer dan ooit een kwestie is geworden van mensen overtuigen om voor jouw hotel te kiezen ten koste van een andere. Er wordt voor het voeren van hotelmarketing tegenwoordig vooral gekeken naar het internet. Niet alleen een eigen website kan gasten aantrekken, dat geldt ook voor bijvoorbeeld de mogelijkheden die social media te bieden hebben. Hoe dan ook, wil jij ook graag op een efficiënte manier hotelmarketing voeren? Dan is het zeker en vast de moeite waard om rekening te houden met de informatie zoals aangegeven hier op deze pagina!

             1.) Zorg voor duidelijke aanwezigheid op het internet

Het eerste punt waar je op vlak van hotelmarketing rekening mee dient te houden is de aanwezigheid waarover je beschikt op het internet. Deze aanwezigheid kan eigenlijk op twee verschillende manieren worden gerealiseerd. Het gaat hierbij concreet om:

  1. De website die je voor je hotel hebt gelanceerd;
  2. De verschillende social media kanalen die er bestaan;

Op de meest efficiënte manier aan hotelmarketing doen zorgt er in de praktijk voor dat je optimaal de mogelijkheden van de twee bovenstaande opties weet te benutten. In eerste instantie moet je ervoor zorgen dat de website waarover je beschikt mensen een goede indruk geeft van wat ze van je hotel kunnen verwachten. Dat is echter niet alles. Daarnaast moet je ze tegelijkertijd namelijk ook zien aan te sporen om bij jou te komen logeren. De manier hoe je dat doet is natuurlijk afhankelijk van de doelgroep. Particuliere reizigers dienen bijvoorbeeld op een andere manier te worden benaderd dan zakelijke reizigers.

             2.) Onderschat de kracht van social media niet

De eigen website is ongelofelijk belangrijk. Wanneer je op de meest efficiënte manier aan hotelmarketing wenst te doen is het echter eveneens belangrijk om vol in te zetten op social media. Verschillende kanalen kunnen hiervoor worden benut. Het gaat hierbij niet alleen om bijvoorbeeld Facebook en Twitter, maar ook om Instagram en LinkedIN. Elk social media kanaal welke op het internet is terug te vinden biedt bepaalde opportuniteiten. In de praktijk is het zo dat je in de basis gratis gebruik kan maken van social media. Echter worden er ook steeds bepaalde advertentiemogelijkheden aangeboden waardoor de doelgroep nog efficiënter kan worden bereikt. Hoe dan ook, onderschat de kracht van social media niet en laat ze absoluut deel uitmaken van jouw online hotelmarketing strategie.

             3.) Probeer je te onderscheiden van de massa

Op een standaard manier hotelmarketing voeren kan het vooropgestelde doel best helpen bereiken, alleen zal het daar ook bij blijven. Wil je echt jouw hotel boven de massa laten uitstijgen? In dat geval is het een absolute must om je te onderscheiden van de massa. Door te kiezen voor een meer gedurfde, extra opvallende vorm van hotelmarketing zal je kunnen vaststellen dat je mogelijks niet alleen meer gasten zal aantrekken, daarnaast zal dit ook op een veel efficiëntere manier kunnen gebeuren. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Neem vandaag nog contact op met de marketing specialisten van The Fully Bookers!