SEO tips – Beter scoren in Google

SEO tips om goed te scoren binnen de organische zoekresultaten van Google. Iedereen wilt tegenwoordig goed scoren binnen de organische zoekresultaten van Google. Organische zoekresultaten zijn de resultaten waar je niet voor hoeft te betalen.

google advertenties

In de bovenstaande afbeelding zie je dat de bovenste zoekresultaten een lichte achtergrond kleur hebben. Dit zijn resultaten waar bedrijven of particulieren voor betalen. Evenals de resultaten aan de rechterkant van je scherm. Bedrijven of particulieren betalen een bepaald bedrag per klik. De hoogte van het bedrag hangt af van de concurrentie die er is op het desbetreffende zoekwoord. Deze bedragen kunnen soms erg hoog oplopen en als startende onderneming of hobbyist wil je dit liever niet. Daarom gaan we enkele simpele SEO tips toelichten om je website hoger in de organische (gratis) zoekresultaten te krijgen.

SEO tips – Hoger in organische zoekresultaten

Er zijn ontzettend veel manieren om je website of desbetreffende pagina hoger in de Google zoekresultaten te krijgen. Veel mensen (zelfs wij) praten over je website hoger in Google krijgen. De kunst is echter om je website te optimaliseren per pagina. In de SEO tips die wij je nu gaan geven krijg je een beter beeld over wat we nu bedoelen met je website optimaliseren per pagina. Mocht je geen tijd hebben om dit alles zelf te doen dan raden wij je aan een professional in te huren. Bij SEO Zwolle kun je deze diensten afnemen. Zij kijken zorgvuldig naar je website en zetten alle verbeterpunten in een overzicht. Je kunt dan zelf beslissen of je al deze verbeterpunten zelf doorvoert of dit laat doen.

SEO tips – Bepaal een zoekterm

Het is belangrijk voordat je een pagina gaat optimaliseren een focus zoekwoord voor jezelf te bepalen. Waar wil je op gevonden worden door mensen die zoeken via Google? Om dit focus zoekwoord te bepalen kun je gebruik maken van Google KeywordPlanner. Hiermee kun je een zoekopdracht ingeven en Google KeywordPlanner geeft je suggesties waar mensen op zoeken. Aan de hand van de concurrentie en de hoeveelheid dat er per maand gezocht wordt op deze zoekopdrachten kun je bepalen of dit misschien je focus zoekwoord gaat zijn.

seo tips

In de bovenstaande afbeelding zie je een voorbeeld op het zoekwoord “seo tips”. Google laat zien dat er gemiddeld ongeveer 1000 keer per maand op dat zoekwoord wordt gezocht. Tevens geeft hij aan of dit zoekwoord een hoge concurrentie heeft (kun je makkelijk bovenaan komen?). In de lijst onder “seo tips” zie je andere suggesties die betrekking hebben op je zoekwoord. Op deze manier kun je afwegen wat jou focus zoekwoord gaat worden om de pagina waar het om gaat hoger in de organische zoekresultaten van Google te krijgen. Let wel op dat je bij het testen met Google KeywordPlanner je Targeting (Zoekgebied) op Nederlands (Dutch) zet als jouw markt voornamelijk in Nederland ligt.

SEO tips – Schrijf unieke content

Zorg ervoor dat je op de pagina unieke en informatieve content hebt staan met betrekking tot het zoekwoord dat je gekozen hebt. Unieke content is tegenwoordig 1 van de belangrijkste dingen waar Google naar kijkt. Meer informatie over hoe je deze tekst het beste kunt schrijven kun je vinden in het artikel “Schrijven voor het web“.

Zorg ervoor dat wanneer je een tekst gaat schrijven hij minimaal 300 worden bevat en laat het focus zoekwoord dat je gekozen hebt op een natuurlijke manier terugkomen in je tekst. Ga geen geforceerde zinnen maken want dan zul je bezoekers snel kwijtraken. Het fenomeen keyword desity (zoekwoord dichtheid) blijft ook terugkomen in de wereld van SEO. Wat betekent het? Heel simpel, jou focus zoekwoord dient binnen een bepaalde tekst een aantal keer terug te komen. Bij een tekst van 300 woorden bijvoorbeeld 4 keer of meer. Het focus zoekwoord in deze tekst is “SEO tips” en het komt regelmatig terug in dit artikel. Wij zijn echter van mening dat iedereen dit niet zo nauw moet nemen. Ga niet zitten rekenen hoe vaak een zoekwoord nu precies voorkomt in je tekst. Schrijf natuurlijk en probeer het zoekwoord minimaal 1 of 2 keer te laten terugkomen.

Het belangrijkste is UNIEKE content. Geen copy /paste werk want Google ziet dit en straft je er wellicht voor door je lager in de zoekresultaten te plaatsen.

SEO tips – Gebruik alt tags in je afbeeldingen

Probeer (alleen als het meerwaarde heeft) een afbeelding op je pagina te plaatsen. Er zijn enkele dingen waar je op moet letten wanneer je een afbeelding plaatst. Het belangrijkste is dat je alt tags toevoegt aan de afbeelding. Een alt tag is een alternatieve tekst mocht je afbeelding onverhoopt niet laden. Dan krijg je in plaats van de afbeelding je alt tag (alternatieve tekst) te zien. Google leest deze informatie en weet dan dus ongeveer waar de afbeelding over gaat.

Een alt tag gebruik je als volgt:

<img src=”afbeelding.jpg” alt=”Afbeelding”>

Mocht het zo zijn dat je afbeelding informatie bevat dat gerelateerd is aan je zoekwoord dan kun je als alt tag je zoekwoord gebruiken.

SEO tips – Laat je zoekwoord terug komen in de url, titel en eerste paragraaf

De titel van dit blok zegt het eigenlijk al. Probeer je focus zoekwoord (waar je op gevonden wilt worden) terug te laten komen in de url, titel en eerste paragraaf van je content. Google leest bijvoorbeeld in onze url van dit blog bericht “www.host-reviews.nl/nieuws/seo-tips-beter-scoren-in-google”. In onze Titel (h1) “SEO tips – Beter scoren in Google” en in onze eerste paragraaf “SEO tips om goed te scoren binnen de organische zoekresultaten van Google.” Hoeveel waarde Google precies toekent weet niemand maar het is zeker een pluspunt wanneer je wilt scoren op je focus zoekwoord. Iets extra’s wat je vindbaarheid zeker ten goede komt is om je focus zoekwoord aan het begin te plaatsen van zowel je url, titel(h1) en eerste paragraaf. Zo is het voor Google meteen duidelijk waar het bericht over gaat.

SEO tips – Meta omschrijving

Zorg ervoor dat je pagina een goede meta omschrijving bevat waar het focus zoekwoord weer in terug komt. Je meta omschrijving is de tekst die je altijd onder de links ziet in de Google zoekresultaten.

meta omschrijving google

Het is niet alleen belangrijk om voor Google te schrijven want je wilt uiteindelijk dat bezoekers op je link klikken binnen de resultaten. Zorg er dan ook voor dat je meta omschrijving duidelijke informatie bevat zodat bezoekers weten wat ze kunnen verwachten wanneer ze er op klikken.

SEO tips – Linkbuilding

Linkbuilding is ook erg belangrijk om goed te scoren binnen de organische zoekresultaten van Google. Linkbuilding is echter wel een lastige en tijdrovende klus. Het beste is om relevante en kwalitatieve links van andere website naar je pagina te laten verwijzen. Hierover kun je meer over lezen in “Linkbuilding voor mijn website“.

SEO tips – Zorg voor een snelle website

Google wil haar “klanten” zo snel mogelijk relevante informatie tonen. Zorg er dus voor dat je website snel is en geen lange laadtijd heeft per pagina. Niet alleen je website is verantwoordelijk voor de snelheid maar ook de hosting provider. Wij hebben al enkele goede hosting providers in een vergelijking gezet.

Een snelle website is fijn voor de bezoekers van je website en Google kijkt hier ook naar. In een eerder artikel hebben wij uitgebreid behandeld hoe je een website op zijn snelheid (laadtijd) kunt testen en hoe je dit kunt verbeteren. “Snelheid website testen en verbeteren“.

SEO tips – Huur een professional in

SEO heeft zich ontwikkeld tot een specialisme in de ontwikkeling van websites. De SEO-kennis is veelal online te vinden, dus als je er de tijd voor hebt, kun je een heel eind komen met het zelf optimaliseren van een website. Er zijn duizenden voorbeelden van goed geoptimaliseerde websites. Heb je geen tijd om je in de materie te verdiepen, huur dan marketing- en SEO specialisten, bijvoorbeeld Semster, in.

SEO tips – Conclusie

Een conclusie….. is er eigenlijk niet. Er zijn ontzettend veel manieren om te zorgen dat een website een hogere rank krijgt binnen de organische zoekresultaten van Google. De bovenstaande tips helpen daar zeker bij maar eigenlijk zul je altijd bezig moeten blijven met het verbeteren van je website. Ook wij zijn hier nog dagelijks mee bezig.

Wij hopen in ieder geval dat we een steentje hebben kunnen bijdragen en wensen je ontzettend veel succes.