Hacking voorkomen? Word klant van een betrouwbaar hostingbedrijf

Het is de nachtmerrie voor iedere websitebeheerder: een website die gehackt wordt. Je verliest niet alleen de controle over jouw website, maar je loopt bovendien het risico dat vertrouwelijke (klant)gegevens gestolen worden of openbaar worden gemaakt. Wil je dit rampscenario voorkomen voor jouw bedrijf? Sluit dan een hostingpakket af bij een betrouwbaar hostingbedrijf.

Een betrouwbaar hostingbedrijf: goede bescherming tegen hacking

Wat betrouwbare hostingbedrijven onderscheidt van onbetrouwbare hostingbedrijven, is dat betrouwbare organisaties jouw website optimaal proberen te beschermen tegen hackers. Dit doen ze door jouw website in een veilige server op te slaan, maar ook door hun servers regelmatig te updaten om de beste beveiliging te kunnen garanderen. Hackers blijven zich namelijk ontwikkelen en nieuwe manieren vinden om in servers in te breken, wat het regelmatig updaten van servers cruciaal maakt voor een goede bescherming van jouw website.

Word je klant van een onbetrouwbaar hostingbedrijf, dan loop je meer risico om het slachtoffer te worden van hackers en andere internetcriminelen. Dit komt omdat de servers van deze bedrijven niet altijd goed beschermd worden, waardoor slimme hackers er gemakkelijk in kunnen komen. Het gevolg? Een website die op zwart komt te staan of waar je geen controle meer over hebt, een website die virussen verspreidt of gedupeerde klanten door gestolen klantgegevens.

Een betrouwbaar hostingbedrijf vinden? Vergelijk hosters met elkaar

De beste manier om een betrouwbaar hostingbedrijf met goede bescherming te vinden, is door hostingbedrijven met elkaar te vergelijken. Kun je niets vinden over de bescherming die een hostingbedrijf jou kan bieden? Vraag hier dan expliciet naar door contact op te nemen met de betreffende hostingprovider. Kan de provider geen duidelijk antwoord geven of krijg je helemaal geen antwoord op je vraag, dan kun je beter op zoek gaan naar een andere en meer betrouwbare aanbieder van hosting.