Ik heb mijn domeinnaam niet betaald, wat nu?

Als je een url voor je website hebt geregistreerd, moet je ieder jaar geld betalen voor jouw domeinnaam. Het kan natuurlijk voorkomen dat je jouw url een keertje te laat betaalt, maar het langer uitstellen van een betaling kan wel vervelende gevolgen met zich meebrengen. Wat deze gevolgen zijn en wat je moet doen om problemen te voorkomen, lees je in dit artikel.

De gevolgen van het niet betalen van een domeinnaam

Bij de meeste hostingproviders betaal je jouw url per jaar. Dit betekent dat je de kosten van de url van jouw website betaalt als je deze registreert en vervolgens ieder jaar opnieuw een factuur krijgt van de hostingprovider. Betaal je de kosten te laat, dan krijg je gewoon een betaalherinnering. Dit werkt hetzelfde als bij andere bedrijven, wat betekent dat je enkele extra kansen krijgt om je domeinnaam te betalen.

Heb je alsnog niet betaald na de betaalherinneringen van de hostingprovider, dan wordt jouw domeinnaam in quarantaine gezet. Dit betekent dat je de domeinnaam tijdelijk niet kunt gebruiken, totdat je geld hebt betaald om de url van je website weer vrij te krijgen. Betaal je niet binnen de periode van de quarantaine, dan wordt jouw domeinnaam weer gewoon te koop gezet en dit betekent dat iedereen de url kan claimen. Hoe lang jouw url in quarantaine wordt gezet, is afhankelijk per hostingprovider. Vind je het belangrijk om dit te achterhalen voor je een url registreert, dan raden wij je aan om hostingproviders met elkaar te vergelijken.

Quarantaine voorkomen? Betaal je domeinnaam bijtijds

De enige manier om te voorkomen dat de url van jouw website in quarantaine komt of zelfs verkocht wordt, is door je facturen op tijd te betalen. Je mag enkele betaalherinneringen ontvangen voor je domeinnaam in quarantaine wordt geplaatst, maar je kunt beter voorkomen dat je betaalherinneringen moet krijgen voor je betaalt. De jaarlijkse prijs van de url van jouw website is helemaal niet zo duur, dus je kunt deze beter gewoon op tijd betalen om problemen te voorkomen.