Geschikt hostingpakket afsluiten: denk ook aan je e-mail

Welk hostingpakket het beste bij jou en jouw website past, is afhankelijk van verschillende factoren. Eén van de zaken waar je ook rekening mee moet houden bij het afsluiten van een hostingpakket en die veel mensen over het hoofd zien, is je e-mail. Waar je op moet letten bij het afsluiten van een hostingpakket op het gebied van e-mail, lees je in dit artikel.

Een hostingpakket afsluiten: bedenk hoeveel je gaat mailen

De webruimte die je krijgt als je een hostingpakket afsluit, wordt voor diverse zaken gebruikt. Niet alleen voor de website zelf, maar ook voor de e-mailadressen die je voor jouw bedrijf registreert. Registreer je één e-mailadres en verwacht je niet zo veel te gaan mailen met dit mailadres, dan heb je niet veel extra webruimte nodig voor jouw e-mail. Registreer je e-mailadressen voor al je medewerkers en verwacht je dat iedereen de hele dag door gaat mailen voor jouw bedrijf, dan heb je wel extra webruimte nodig om jouw e-mailverkeer goed te laten verlopen. Kijk dus niet alleen naar de webruimte die je nodig hebt voor je website zelf, maar ook voor je e-mailadres of e-mailadressen.

Kies voor een flexibel hostingpakket

Misschien heb je het eerste jaar slechts twee e-mailadressen nodig voor je bedrijf, maar ben je van plan om jouw bedrijf flink uit te gaan breiden en heb je in de toekomst meer e-mailadressen nodig. Is dit het geval, dan raden wij je aan om een flexibel hostingpakket af te sluiten. Dit betekent dat je een hostingpakket afneemt dat je nog kunt aanpassen na het tekenen van het contract, bijvoorbeeld door meer e-mailadressen aan te maken. In dit geval hoef je geen nieuw hostingpakket af te sluiten als je jouw bedrijf uit wil breiden, maar blijf je gewoon bij hetzelfde hosting en laat je dit pakket meegroeien met jouw bedrijf.