Het belang van goede content voor SEO

Met een website heb je als doel bezoekers aantrekken, maar hoe doe je dat? De zoekmachines spelen daarin een grote rol. Als je website goed vindbaar is, dan komen er meer klanten naar je toe. Content speelt daarin een grote rol. Wanneer de content sterk is, kun je dat als voordeel zien voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Maar dat geldt ook voor social media. Door de veranderingen van Google in het algoritme is in totaal 12% van de zoekresultaten aangepast. Door de update konden er betere zoekresultaten worden getoond en werden websites met een lage kwaliteit verwijderd. Om hoog te eindigen in de zoekmachineresultaten is goede en unieke content van groot belang.

Inhoud van de website

De website dient een sterke inhoud te hebben, informatie moet zinvol zijn voor bezoekers. Een bezoeker wil graag in een oogopslag zien of de site hetgeen te bieden heeft waar hij naar op zoek is. Is dat niet zo, dan zal hij snel naar een concurrent gaan. Bij de content is het daarom goed om te letten op de volgende punten:

  • Duidelijke titels
  • Pakkende teksten
  • Werken met opsommingen (zodat het overzichtelijker is voor klanten)
  • Korte en bondige zinnen, zodat het prettig leest
  • Verdieping bij onderwerpen die van belang zijn (eventueel met interne links)
  • Leg woorden uit die regelmatig terugkeren, ook eventuele afkortingen uitleggen
  • Zorg dat de content aansluit bij de doelgroep (let dus op taalgebruik)
  • Speel in op het laatste nieuws, de ontwikkelingen en de trends
  • Zorg voor regelmatige updates van je site
  • Werk eventueel met een blog, zodat je daar je laatste berichten kunt plaatsen (over nieuwe producten of diensten, ervaringen, reviews, etc.)

Goede Content

Kwaliteit van de teksten

De kwaliteit van de teksten is belangrijk. Je kunt een pagina vullen met veel zinloze informatie, maar wat heeft de bezoeker daar aan? Het doel is om je bezoeker zolang mogelijk op je site te houden, dit kan door interessante informatie te geven. Zorg dat jouw site de bezoekers aantrekt, dat ze er meer over willen weten en naar jouw site terugkeren om een antwoord te krijgen op hun vraag. Ga dieper in op onderwerpen, link door naar verschillende artikelen, zodat de consument op je site blijft.

Content en SEO

Goede teksten zijn belangrijk, maar daarbij moet er ook weer aan SEO worden gedacht. Een tekst moet leesbaar zijn en dus niet een bepaald zoekwoord te vaak bevatten. Sommige mensen schrijven de teksten echt puur voor SEO en niet om de inhoud. Maar het is juist een uitdaging om inhoudelijk sterke teksten te schrijven, waarbij ook rekening wordt gehouden met SEO (maar niet als basis). Je schrijft namelijk informatief voor je bezoekers en je wil hoog scoren in de zoekmachines. Door dat met elkaar te combineren kun je met jouw site hoog scoren. Zeker weten dat dit jou gaat lukken als jij die combinatie weet te maken.