Hosting afsluiten voor je website: wat heb je in ieder geval nodig?

Om jouw website online te zetten, heb je een hostingpakket nodig. Heb je totaal geen verstand van hosting, dan kan het lastig zijn een goede hostingprovider en een goed hostingpakket te vinden. Als je weet wat je precies nodig hebt, wordt je zoektocht al iets gemakkelijker. Daarom beschrijven we op deze pagina welke zeven dingen je in ieder geval nodig hebt als je een hostingpakket afsluit.

Tip: raadpleeg de informatie op deze pagina als je hostingpakketten met elkaar gaat vergelijken. Een pakket dat bepaalde zaken niet aanbiedt, kun je beter van je lijstje afstrepen. Door onderstaande informatie te gebruiken bij het vergelijken, weet je zeker dat je goede hosting afsluit.

Minimaal 500 MB webruimte

Voor de meeste websites is minimaal 50 MB aan webruimte voldoende. Wil je honderden grote afbeeldingen op je website zetten, dan neem je een pakket met 1 GB ruimte. Ben je van plan jouw website op de korte termijn uit te breiden? Dan kun je beter een groot hostingpakket met meer webruimte afsluiten. In dit geval weet je zeker dat jouw hosting toereikend is als je website veel groter wordt.

Onbeperkt dataverkeer

Je wil natuurlijk wel dat iedere internetgebruiker jouw website kan bezoeken. Heb je een pakket met onbeperkt dataverkeer, dan is dit geen probleem. Vroeger waren er nog pakketten met beperkt dataverkeer, maar deze pakketten zie je tegenwoordig bijna niet meer. De kans is dan ook klein dat je een hostingpakket van je lijstje moet afstrepen omdat er geen onbeperkt dataverkeer bij zit.

MySQL database

Een goed hostingpakket maakt gebruik van de MySQL database. Vaak staat er in de omschrijving van het hostingpakket vermeld of deze database wel of niet gebruikt wordt.

E-mailadressen

Iedere hostingprovider biedt e-mailadressen aan. Wel biedt het ene pakket meer e-mailadressen dan het andere pakket. Heb je slechts één mailadres nodig, dan is dit niet zo belangrijk. Heb je veel e-mailadressen nodig, dan kun je het beste een hostingpakket afsluiten met onbeperkt aantal e-mailadressen.

Een WordPress installeerder

Veel hostingproviders bieden een speciale tool aan om WordPress snel en gemakkelijk te installeren. Zeker als je van plan bent dit CMS te gebruiken om je website te bouwen, is het een must dat er bij jouw hosting een WordPress installer zit.

Automatische back-ups

Het is belangrijk regelmatig een back-up te maken van je website. Moet je dit handmatig doen, dan is de kans groot dat je dit vergeet. Gaat er iets mis met je website en heb je geen recente back-up, dan is dit erg vervelend. Daarom ga je op zoek naar een hostingprovider die automatische back-ups aanbiedt.

Een goede én gratis klantenservice

Tot slot is het belangrijk dat jouw nieuwe provider een goede én gratis klantenservice heeft. Staat je website onverwacht online, dan wil je namelijk wel snel geholpen worden. Wordt je website gehackt, dan wil je ook snel ondersteund worden door een ervaren professional. Lees je over een hostingbedrijf dat deze provider slecht bereikbaar is? Dan kun je beter een andere provider zoeken, om hier je hosting af te sluiten. Een goede en gratis klantenservice is een must voor goede hosting.