Hosting geregeld? Vergeet het SSL certificaat niet

Je website is af, je hebt een domeinnaam gekozen en je hebt inmiddels ook al een hostingpakket afgesloten. Je bent klaar om je website online te zetten, of ben je nog iets vergeten? Wil je echt alles geregeld hebben voor jouw online visitekaartje, dan neem je ook nog een SSL certificaat. Meer over dit certificaat, lees je op deze pagina. Zo lees je in dit artikel niet alleen wat dit voor certificaat is, maar ook waarom je dit certificaat nodig hebt en hoe je het certificaat af kunt kopen voor jouw website.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat is een certificaat dat je koopt om jouw website beter te beveiligen. Het wordt wel een certificaat genoemd, maar in feite is het een gecodeerde verbinding tussen de server van jouw website en de bezoeker van jouw online visitekaartje. Door een SSL certificaat aan te schaffen voor jouw website, beveilig je dan ook de verbinding tussen jouw site en de bezoeker.

Je kunt websites met een SSL certificaat gemakkelijk herkennen. Deze sites hebben namelijk niet alleen ‘https://’ voor de domeinnaam staan (in plaats van het standaard ‘http://’), maar hebben ook een slotje voor de domeinnaam staan. Dit slotje laat de websitebezoekers zien dat de betreffende website goed beveiligd is, namelijk met een SSL certificaat.

Waarom een SSL certificaat?

Er zijn twee goede redenen om een SSL certificaat te kopen voor jouw website. De belangrijkste reden om in dit certificaat te investeren, is omdat jouw website simpelweg veiliger wordt als je gebruik maakt van de gecodeerde verbinding die bij dit certificaat hoort. Dit is niet alleen prettig voor jou als website-eigenaar, maar ook zeker voor de bezoeker van je website. Neem je een SSL certificaat, dan hoef je je geen zorgen te maken om hackers.

Daarnaast is een SSL certificaat goed voor de betrouwbaarheid van jouw website. Sommige internetgebruikers bezoeken websites zonder SSL certificaat niet eens meer, simpelweg omdat deze websites bekend staan als onveilig en onbetrouwbaar. Heb je een SSL certificaat, dan zijn internetgebruikers meteen gerust gesteld.

Een SSL certificaat kopen

Je kunt het SSL certificaat voor jouw website eenvoudig en snel online aanschaffen. Er zijn tientallen bedrijven die het certificaat verkopen en installeren, dus je vindt in een mum van tijd een betrouwbare aanbieder die het certificaat vandaag nog kan installeren op jouw website. Ook is de kans groot dat je jouw certificaat af kunt sluiten bij je hostingprovider. De meeste hostingproviders verkopen namelijk niet alleen hostingpakketten, maar bieden ook het SSL certificaat aan. Heb je het certificaat online besteld, dan wordt het direct op jouw website geïnstalleerd.

Is het certificaat geïnstalleerd, dan zie je dit direct aan de url van je website. Je domeinnaam heeft niet alleen ‘https://’ in plaats van ‘http://’ gekregen, maar heeft ook een duidelijk slotje in de browser. Dit slotje laat internetgebruikers zien dat ook jouw website volledig veilig is.