Top 3 SEO tools voor website eigenaren

Graag delen wij onze inzichten op het gebied van SEO tools. Heden ten dagen zijn wij fan van 3 grote spelers op het gebied van SEO tools. Eén daarvan is zelfs gratis te gebruiken.

Ahrefs: SEO Hulpprogramma voor zoekwoorden

Ahrefs is een van de meest aanbevolen SEO-tools online. Het is slechts de tweede na Google als het gaat om de grootste crawlers van websites. SEO-experts kunnen niet genoeg krijgen van Ahref’s Site Audit-functie omdat het de beste SEO-analyse-tool is die er is. De tool markeert welke delen van uw website moeten worden verbeterd om uw beste rangorde te waarborgen. Vanuit het perspectief van een concurrentanalyse, zult u waarschijnlijk Ahrefs gebruiken om de backlinks van uw concurrent te bepalen om ze als uitgangspunt voor uw eigen merk te gebruiken. U kunt deze SEO-tool ook gebruiken om de meest gelinkte SEO inhoud in uw niche te vinden.

Google Search Console: Top SEO-tool

Met Search Console by Google, gratis aangeboden aan iedereen met een website, kunt u de aanwezigheid van uw website in Google SERP volgen en erover rapporteren. Het enige dat u hoeft te doen, is uw website verifiëren door wat code aan uw website toe te voegen of door Google Analytics te gaan en u kunt uw sitemap indienen voor indexering. Hoewel u geen Search Console-account nodig heeft om in de zoekresultaten van Google te verschijnen, kunt u bepalen wat er wordt geïndexeerd en hoe uw website wordt weergegeven met dit account. Als een SEO-controletool kan Search Console u helpen te begrijpen hoe Google en zijn gebruikers uw website bekijken en kunt u optimaliseren voor betere prestaties in de zoekresultaten van Google.

SEMRush: SEO-marketing tool

Marketing SEO-tools zoals SEMRush zijn over het algemeen favoriet in de SEO-gemeenschap. Experts vinden het geweldig dat u eenvoudig uw ranglijsten en wijzigingen daarin kunt beoordelen, evenals nieuwe rangschikkingsmogelijkheden. Een van de meest populaire functies van deze SEO-tool is de Domain Vs Domain-analyse waarmee u uw website gemakkelijk kunt vergelijken met uw concurrenten. Als u op zoek bent naar analyserapporten die u helpen de zoekgegevens, het verkeer of zelfs uw concurrenten van uw website beter te begrijpen, kunt u zoekwoorden en domeinen vergelijken. Met de On-Page SEO Checker-tool kunt u eenvoudig uw rankings volgen en enkele aanbevelingen vinden over hoe u de prestaties van uw website kunt verbeteren.

Training in deze tools nodig kijk dan eens op SEO specialist Den Bosch