Wat voor hosting past er bij mij? Webhosting (Shared hosting)
Webhosting (Shared Hosting)
Er zijn tegenwoordig ontzettend veel hosting varianten. Zo heb je e-mail hosting, VPS hosting, SSD hosting, Cloud hosting, Shared hosting, Dedicated Server hosting en zo kun je nog even door gaan. Wanneer je een website gaat bouwen of een bedrijf start dan stel je een doel voor jezelf. Wat heb ik nodig om mijn doelstelling te bereiken? Wij gaan elke week een ander soort hosting onder de loep nemen. Hiermee willen wij je beter op weg helpen in het maken van een keuze. Deze keer gaan we het voornamelijk hebben over “Webhosting“.
Wat houdt webhosting nu precies in?
Op het internet kom je vaak de term webhosting tegen. Wat houdt deze term nu precies in? De term webhosting is eigenlijk een verzamelnaam voor shared e-mail- en webhosting. In deze gevallen worden resources als schijfruimte en geheugen gedeeld (shared hosting) door alle websites en applicaties die er op dat hostingplatform draaien. Het platform kan bestaan uit een enkele server waar alle onderdelen op worden gehost of meerdere servers die is opgedeeld in verschillende clusters. Wanneer er sprake is van een geclusterde omgeving dan worden er meerdere servers aan elkaar gekoppeld. Op deze servers worden verschillende clusters aangemaakt die elk een andere taak hebben. Zo is er bijvoorbeeld een cluster voor het tonen van de websites, een cluster voor spam en antivirus, een cluster voor het opslaan van alle gegevens en een cluster die al het mailverkeer afhandelt. Er zijn tegenwoordig ook verschillende soorten shared hosting.
SSD hosting en HDD hosting
Iedereen kent de traditionele HDD (Hard Disk Drive) wel. Hier maken veel hosting providers nog gebruik van. Er zijn tegenwoordig ook alternatieven zoals SSD hosting. Deze manier van hosting is vele malen sneller dan HDD hosting omdat data sneller opgehaald, verzonden en verwerkt kan worden. Meer informatie hierover kun je lezen op: SSD of HDD hosting
Voordelen van shared hosting zijn:
– Shared hosting is goedkoper (je hoeft bijvoorbeeld geen VPS hosting of Dedicated Server aan te schaffen).
– Shared hosting is gemakkelijk uit te breiden (mailboxen, extra services of schijfruimte).
– Shared hosting is gemakkelijk in gebruik (Er is geen technische kennis nodig voor het configureren en onderhouden van de webserver).
Algemene en informatieve websites
Wanneer je een algemene of informatieve website wilt gaan hosten dan raden wij je aan om voor een shared webhosting te kiezen. Shared webhosting is een uitstekende keus wanneer je een informatieve website wilt hosten over je bedrijf of het bedrijf waar je voor werkt. Wanneer je een grote organisatie hebt of voor een grote organisatie werkt dan is shared webhosting ook een prima oplossing als je een weblog op gaat zetten.
In bijna alle gevallen is e-mail een onderdeel van een webhosting pakket. Bij sommige webhosting providers kun je deze dienst ook los afnemen. Een e-mail pakket is eigenlijk bedoeld voor klanten die nog geen website hebben maar wel e-mail willen ontvangen op het domeinnaam dat ze geregistreerd hebben.
Shared hosting is minder geschikt voor webshops
Een groot nadeel van shared hosting is dat je over weinig opties beschikt om je webserver te configureren. Wanneer je dus een zware webshop wilt gaan hosten met honderden artikelen dan raden wij je af om voor een shared webhosting te kiezen. De reden om voor een ander soort hosting te kiezen is omdat er bij een webshop vaak specifieke instellingen nodig zijn. Wanneer je dan een shared webhosting hebt beschik je gewoon weg niet over deze opties.
Het hosten van extra applicaties
Tegenwoordig worden er steeds meer extra diensten aangeboden bij shared hosting. De meeste webhosting providers van nu bieden uitbreidingen aan, zoals WordPress hosting, Joomla hosting, Drupal hosting en Open-Xchange e-mail. Je kunt deze uitbreidingen vaak eenvoudig installeren via een control panel. Daardoor kun je nog sneller starten met het ontwikkelen van websites.
Het kan zijn dat je de verschillen tussen deze verschillende manieren van hosting nog steeds niet weet. Wij hebben een artikel geschreven, hier gaan wij dieper in op de verschillen tussen Shared hosting, VPS hosting en Dedicated Server hosting. Met behulp van afbeeldingen proberen wij het zo eenvoudig mogelijk te houden.
Reacties zijn gesloten