Een domeinnaam met een plaatsnaam: de drie voordelen

Bij het registeren van een domeinnaam, kun je ervoor kiezen een plaatsnaam in de url van je website te zetten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld loodgieteramsterdam.nl te registeren, maar ook door de url loodgieter.amsterdam (met .amsterdam als extensie) vast te leggen. Twijfel jij over het registeren van een (extra) domeinnaam voor jouw website met de vermelding van een plaatsnaam? Lees dan in dit artikel welke drie voordelen deze keuze bij het registreren van hosting met zich meebrengt.

1: het vereenvoudigt de lokalisatie van je website en dus je bedrijf

Zet je een plaatsnaam in je domeinnaam, dan kunnen de bezoekers van je website direct zien waar jouw bedrijf gevestigd is. Daar komt nog bij dat de zoekmachines meteen kunnen zien in welke plaats je actief bent, wat een positief effect heeft op de zoekmachineoptimalisatie van jouw website.

2: het geeft je veel mogelijkheden bij het registeren van een domeinnaam

Veel (algemene) domeinnamen zijn al bezet. Door een plaatsnaam in de domeinnaam te zetten, kun je eenvoudig een unieke domeinnaam met bepaalde algemene termen registeren. Loodgieter.nl is bijvoorbeeld al bezet, maar deze domeinnaam in combinatie met een bepaalde woonplaats misschien nog niet.

3: het vergemakkelijkt het zoekproces voor de klant

Heb jij de url loodgieteramsterdam.nl of loodgieter.amsterdam, dan zien de bezoekers van jouw website meteen dat je in Amsterdam gevestigd bent of hier in ieder geval actief bent. Zijn ze op zoek naar een loodgieter die in Amsterdam werkt, dan vergemakkelijkt jouw url hun zoekproces. Dit levert je niet alleen meer aanvragen en dus meer omzet op, maar is ook klantvriendelijk.