De beste hosting afsluiten: vijf belangrijke tips

De kwaliteit van jouw website wordt niet alleen bepaald door het design en de inhoud, maar ook zeker door de hosting van jouw website. Heb je slechte hosting afgesloten, dan is je website langzamer, staat je website vaker offline en is het ook mogelijk dat je bepaalde e-mails niet kunt ontvangen of niet kunt versturen. Wil jij het beste hostingpakket afsluiten voor jouw website, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? Lees dan in dit artikel welke vijf tips je kunt gebruiken voor het vinden van de beste webhosting voor jouw site.

Tip 1: kijk niet alleen naar de prijs

Natuurlijk is de prijs van een hostingpakket belangrijk, maar dit is zeker niet het enige waar je op moet letten bij het kiezen van de beste webhosting voor jouw website. Een maandelijkse besparing van 5 euro lijkt misschien interessant, maar het is zeker niet de moeite waard om hier een slecht hostingpakket voor af te sluiten.

Tip 2: sluit een ruim hostingpakket af

Heb je een aanbieder gevonden met meerdere hostingpakketten en zit je eigenlijk net tussen twee pakketten in als het gaat om wat je nodig hebt voor jouw website? Kies dan altijd voor het ruimere hostingpakket en neem het zekere voor het onzekere. Bijkomend voordeel: groeit je business, dan heeft je hostingpakket hier nog voldoende ruimte voor.

Tip 3: vergelijk hostingpakketten van diverse aanbieders met elkaar

Wie het beste hostingpakket wil vinden voor zijn of haar website, moet niet alleen naar de verschillende hostingpakketten van één aanbieder kijken. Wil je echt het beste pakket vinden, dan kijk je naar het aanbod van diverse providers en kies je hier het beste hostingpakket uit. Gelukkig zijn er diverse online tools ontwikkeld om het vergelijken van hostingpakketten van diverse providers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Je hoeft dus niet alle pakketten van alle providers los te bekijken om hostingpakketten met elkaar te vergelijken, maar doet dit gewoon met een handige online tool.

Tip 4: beoordeel de support van een provider

Een goede hostingprovider heeft niet alleen goede pakketten voor een aantrekkelijke prijs, maar biedt ook goede support. Mocht er iets mis zijn met de hosting van jouw website (een storing, een fout in het systeem, et cetera), dan is het erg belangrijk dat je goede support krijgt van jouw provider. Is je provider niet te bereiken, wil je provider je niet helpen of is de provider laks in het oplossen van het probleem, dan ondervind je hier echt de nadelen van. Check daarom altijd wat voor support een provider biedt, ook al denk je hier waarschijnlijk geen gebruik van te hoeven maken.

Tip 5: lees reviews van andere klanten

Tot slot is het belangrijk om te weten te komen hoe een provider beoordeeld wordt door andere klanten. De informatie op de website van de provider zelf is interessant en geeft je een bepaald beeld van de dienstverlening van het bedrijf, maar dit beeld is niet altijd realistisch. Lees je reviews van de klanten van het bedrijf, dan kom je pas echt te weten hoe het bedrijf functioneert. Geen marketingpraatjes op de website, maar eerlijke verhalen van klanten.

Lees je voornamelijk positieve reviews over een hostingprovider, dan kun je gerust klant worden van dit bedrijf. Zijn de verhalen veelal negatief, dan kun je beter op zoek gaan naar een andere hostingprovider voor jouw website.