Drupal modules – Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Het CMS Drupal komt net als Joomla en WordPress met vele modules waarmee je een website kunt uitbreiden. Wanneer je aan de zoekmachine optimalisatie van je Drupal website gaat werken zijn hier veel verschillende modules voor. In dit artikel gaan wij enkele Drupal modules laten zien die je positie binnen de Google zoekresultaten zullen verbeteren. Meer tips over zoekmachine optimalisatie kun je in ons artikel “SEO Tips” vinden.

Drupal Modules – SEO Compliance Checker

Met de module SEO Compliance Checker heb je de mogelijkheid om een check uit te voeren nadat je een pagina hebt gemaakt. Deze Drupal module loopt alle punten door die belangrijk zijn voor je website en positie in Google. Nadat deze check is uitgevoerd krijg je een soort rapport in een tabel te zien met verbeter punten. De SEO Compliance Checker zal onder andere checken of je een title tag gebruikt in je links, hoe je keyword density is, je alt tags gebruikt in afbeeldingen en of je het focus zoekwoord van die pagina terug laat komen in je Headings (Koppen).

drupal modules compliance checker

Drupal Modules – SEO Checklist

Deze Drupal module heeft niet direct meerwaarde voor je website maar is een checklist voor belangrijke modules voor SEO. Deze module is uitermate geschikt voor gebruikers die niet thuis zijn in Zoekmachine optimalisatie. Je kunt eenvoudig alle stappen doorlopen in de SEO Checklist module en zo je website verbeteren voor Google. De progressie wordt zelfs voor je bijgehouden zodat je precies weet wanneer je klaar bent. Erg handig wanneer je net begint met Zoekmachine optimalisatie voor je Drupal website.

Drupal Modules – Page Title

Page Title is een onmisbare module voor je Drupal website. Met deze module kun je eenvoudig een Page Title (Pagina Titel) aanmaken voor je Frontpage en andere pagina’s. Deze Page Title wordt ook gebruikt in de zoekresultaten van Google. Maak dus een pakkende en niet te lange titel en zorg dat het onderwerp meteen duidelijk is voor eventuele bezoekers.

Drupal Modules – Path Redirect

Met Path Redirect heb je de mogelijkheid om URL’s door te verwijzen naar andere URL’s, ook wel een redirect genoemd. Het kan voorkomen dat je een dode link hebt maar deze al wel is opgenomen in de zoekresultaten van Google. Als een bezoeker daar op uit komt dan krijgt hij een foutmelding. Deze bezoeker zal hoogstwaarschijnlijk meteen je website verlaten en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Met Path Redirect kun je er voor zorgen dat bezoekers die op deze “dode” URL klikken worden door verwezen (redirect) naar een actieve (bestaande) URL waar zij wel informatie zullen vinden.

Drupal Modules – Metatag

De naam van deze Drupal module zegt eigenlijk al genoeg, je kunt er Metatag mee toevoegen aan je website. In het verleden had de metatag veel waarde voor Google maar dit is tegenwoordig een stuk minder. Het is echter zeker de moeite waard om gebruik te maken van Metatag want alles is mooi meegenomen.

Drupal Modules – XML Sitemap

XML Sitemap is een module die een sitemap van je website genereert met de specificaties van sitemaps.org. Een sitemap bevat een gestructureerde lijst met alle links van je website. Door het gebruik van XML Sitemap help je Google met het crawlen van je website. Wanneer je een nieuwe pagina aanmaakt zal de link (URL) van deze pagina worden opgenomen in de XML Sitemap. Nieuwe en bestaande links zullen met behulp van XML Sitemap sneller worden opgenomen in de Index van Google.

Drupal Modules – Google Authorship

Dit is niet echt een Drupal module maar meer een tip van onze kant. Het kan zijn dat je al een Google+ profiel of pagina hebt, zo niet maak deze dan aan. De volgende stap is het koppelen van je Google+ account aan je website. Dit kun je doen met een module van Drupal genaamd Google Authorship. Als je de stappen doorlopen hebt en alles is gelukt dan is vanaf dat moment alle inhoud die je plaatst op je website gekoppeld aan je Google+ profiel.

Drupal Modules – Link Checker

Link Checker is een module van Drupal die links controleert bij het opslaan van een pagina. Link Checker genereert automatisch een rapport over alle links en controleert of deze goed zijn en functioneren. Kapotte links binnen je website kunnen namelijk negatieven gevolgen hebben voor je Google Ranking.

Bovenstaande Drupal modules zijn onmisbaar voor de zoekmachine optimalisatie voor je Drupal website. De combinatie van deze Drupal modules geeft je Drupal website een enorme boost in de zoekresultaten van Google. Succes met het bouwen van je Drupal website en wij hopen dat deze Drupal Modules je helpen bij het rankproces in Google.