Google Pagerank update 6 December 2013

Eindelijk is het dan zo ver. Na lang wachten heeft Google op 6 december 2013 weer een Pagerank update uitgevoerd. De laatste Pagerank update die Google deed was in 4 februari 2013. Vele dachten dat Google zou gaan stoppen met de Pagerank omdat deze update erg lang op zich heeft laten wachten. Niets is minder waar en onverwacht kwam de Google Pagerank update op 6 december 2013.

De waarde van Google Pagerank is de afgelopen jaren gedaald maar is nog steeds een belangrijke waarde voor websites en blogs. Google Pagerank geeft websites en blogs een waarde op basis van het aantal backlinks en waardevolle informatie die het bevat. Een hoge Google Pagerank kan er voor zorgen dat je website stijgt in de Google zoekresultaten.

In hoeverre moeten we nu vertrouwen op een Google Pagerank?

Dit is een vraag waar wij eigenlijk ook geen antwoord op kunnen geven. Het is een waarde die Google toekent aan een website maar het zegt eigenlijk niks over de waarde van een website voor bezoekers. Een website met Pagerank 5 of 6 kan veel minder bezoekers trekken dan een website met een Pagerank 2 of 3. Het belangrijkste is en blijft om waardevolle, en unieke, content te plaatsen voor je bezoekers.

Waarom is mijn Pagerank niet gestegen of verandert?

Wanneer je al enige tijd een website of blog hebt en je Pagerank is nog steeds nul dan is het begrijpelijk dat je jezelf afvraagt; Waarom?

Dit kan veel verschillende oorzaken hebben:

  • Slechte SEO
  • Geen of weinig link building
  • Niet voldoende backlinks
  • Geen unieke en kwaliteit content op je website of blog
  • Je website of blog niet geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Hoe kan ik er voor zorgen dat ik bij de volgende update ook een Pagerank krijg van Google. Wij hebben al enkele artikelen geschreven die de SEO van je website ten goede komen.

Als je onderstaande artikelen zorgvuldig doorloopt en uitvoert en regelmatig je website blijft updaten (minimaal 1x in de 2 weken) is het mogelijk dat jij na de volgende update ook een Pagerank hebt.

Heb echter geduld en blijf unieke en waardevolle content schrijven voor je bezoekers.

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd of onze artikelen je hebben geholpen met het verkrijgen van een Google Pagerank.

Graag horen wij dan ook of het gelukt is om een Pagerank te krijgen bij de volgende update.

Je huidige Pagerank kun je controleren op:

Google Pagerank Update

Pagerank Checker