Een goede domeinnaam kiezen: drie tips

Voor je jouw website online kunt zetten, heb je eerst een unieke domeinnaam nodig voor jouw online visitekaartje. Een domeinnaam is een uniek adres op het internet dat gebruikt wordt om bezoekers naar jouw website te leiden. Heb je eenmaal een hostingpakket afgesloten, dan kun je een domeinnaam vastleggen om jouw website online te zetten.

Het belang van een goede domeinnaam

Naast het afsluiten van betrouwbare hosting, is het ook erg belangrijk om een goede domeinnaam vast te leggen voor jouw website. Zo is een goede domeinnaam niet alleen gemakkelijker te onthouden voor jouw (potentiële), maar zorgt een goede domeinnaam er bovendien voor dat jouw website beter vindbaar is in de zoekresultaten van Google. Ben je benieuwd hoe je een goede domeinnaam kunt kiezen? Lees dan in onderstaande alinea welke drie tips je kunt gebruiken bij het kiezen van de beste domeinnaam.

Drie praktische tips voor een goede domeinnaam

Tip 1: kies een domeinnaam die eenvoudig te onthouden is, zoals de naam van je bedrijf met ‘.nl’ erachter. Heb je een ingewikkelde bedrijfsnaam, dan is het mogelijk beter om een afkorting in de domeinnaam te gebruiken.

Tip 2: kies een domeinnaam met zo min mogelijk extra’s, zoals leestekens. Soms heb je een leesteken nodig om de domeinnaam uniek te maken, maar gebruik niet meer leestekens dan nodig is.

Tip 3: zet eventueel een zoekterm in de domeinnaam, zodat jouw website nog beter vindbaar is in de zoekresultaten van Google. Heb je bijvoorbeeld een loodgietersbedrijf, dan zet je de term ‘loodgieters’ in de domeinnaam. Wel is het belangrijk om de domeinnaam niet te lang en niet te moeilijk te maken, dus overdrijf vooral niet.